SAS Institute Kft.

A cégek analitikával csökkenthetik a válság okozta bizonytalanságot

Céginfo | 2011.10.25 16:52

A közösségi médiaelemzés és a mobil BI új és izgalmas területei mellett a marketing- és teljesítménymenedzsment, valamint a kockázatkezelés tarol az üzleti analitikai megoldások piacán.

Proaktív betegkezelés SAS analitikával

Céginfo | 2011.09.27 14:07

A SAS® megoldása segít abban, hogy a magas kockázatú páciensek betartsák a gyógyszerszedésre vonatkozó orvosi előírásokat. Ha egy beteg abbahagyja a felírt gyógyszerek szedését, az előírtnál ritkábban veszi be, vagy csökkenti az adagot, a kezelés árthat, egészségügyi problémákat, de akár halált is okozhat.

A SAS nagy előnnyel vezeti a fejlett analitikai eszközök piacát

Céginfo | 2011.09.20 13:11

Az IDC szerint a SAS® megtartotta első helyét és 35,2 százalékra növelte piaci részesedését a tavalyi évben BUDAPEST (2011. szept. 20.) - Az üzleti intelligencia eszközök globális piacát bemutató IDC jelentés* szerint 2010-ben a bevételek alapján továbbra is a SAS vezette a fejlett analitikai megoldások szegmensét 35,2 százalékos piaci részesedésével, mely növekedést jelent a 2009. évi 34,7%-hoz képest.

A közösségi média térnyerésével a vállalatoknak újra kell gondolniuk a vevői értéket

Céginfo | 2011.09.15 17:19

A SAS megoldásával új mérőszámok vezethetők be és növelhető az ügyfélkapcsolati stratégiák hatékonysága.

A Honda motorokat ezentúl SAS ügyfélintelligenciával tervezik

Céginfo | 2011.06.10 13:56

A Honda R&D Europe az üzleti analitikai megoldások egyik piacvezető szállítóját, a SAS-t, valamint partnerét, a Value Labet választotta az európai fogyasztói preferenciák elemzéséhez és előrejelzéséhez. A SAS Customer Intelligence analitikai képességei támogatják az új motorkerékpárok tervezését annak érdekében, hogy a modellek megfeleljenek a piaci igényeknek.

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga csapata is SAS-sal erősít

Céginfo | 2010.12.28 09:58

Az NBA keleti főcsoportjába tartozó Orlando Magic drukkereinek sportélményét ezentúl nemcsak a pályán zajló játék és az újonnan átadott csarnok fokozza, de SAS analitika is gondoskodik arról, hogy a látogatók életre szóló élményt szerezzenek. A kosárlabdacsapat ugyanis úgy döntött, hogy az üzleti analitikai megoldások és szolgáltatások egyik piacvezetőjének alkalmazását, a SAS Analytics-et választja szurkolói igényeinek pontosabb megismeréséhez ezáltal bevételei fellendítéséhez.

Adatvédelmi tanúsítvány a SAS-nak

Céginfo | 2010.12.21 14:38

A SAS felhő infrastruktúrájának TRUSTe minősítése a Safe Harbor irányelv teljesítésének előszobája

Kutatás: A vállalatok még csak barátkoznak a közösségi médiával

Céginfo | 2010.12.01 09:49

Hatalmas lehetőségei ellenére, a legtöbb vállalat egyelőre csak kívülről figyeli a közösségi terekben zajló beszélgetéseket, és nem elemzi azokat annak ellenére sem, hogy a belőlük származó információkból komoly előnyre tehetne szert. - derült ki abból a kutatásból, amelyet a Harvard Business Review készített az üzleti analitikai alkalmazások egyik piacvezető szállítója, a SAS megbízásából.

Ma van az ENSZ Statisztikai Világnapja

Céginfo | 2010.10.21 12:47

A statisztikai hivatalok világszerte rendezvényekkel ünnepelik a hivatalos statisztikák kiemelkedő szerepét és a nemzeti statisztikai rendszerek eredményeit. Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a Magyar Statisztikai Társaság, az MTA Statisztikai Bizottsága szervezett ünnepi konferenciát "A világ statisztikája - a statisztika világa" címmel ebből az alkalmából.

A SAS együttműködést jelentett be az Európai Egészségügyi Csalás- és Korrupcióellenes Hálózattal (EHFCN)

Céginfo | 2010.09.08 10:23

Európában évente mintegy 56 milliárd euró tűnik el az egészségügyből csalás és korrupció miatt . Ennek megakadályozására, illetve az így keletkezetett veszteségek csökkentésére jött létre 2005-ben az Európai Egészségügyi Csalás- és Korrupcióellenes Hálózat (EHFCN), amely most együttműködésre lépett az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások egyik piacvezetőjének számító SAS-sal.

A banki kockázatkezelés új generációja a SAS-tól

Céginfo | 2010.07.13 13:19

A globális pénzügyi krízis ismét felhívta a bankszektor figyelmét az intézményi szintű kockázatkezelés fontosságára és összetettségére. A kutatások szerint jelenleg a szabályozói bizonytalanság és a szakemberhiány mellett a nem megfelelő informatikai infrastruktúra okoz leginkább nehézséget a pénzügyi szolgáltatóknak.

A SAS felvásárolta a brit Memex szoftvercéget

Céginfo | 2010.06.24 15:23

Az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások egyik piacvezetőjének számító SAS felvásárolta az információszerzést és feldolgozást támogató alkalmazások világpiacán ugyancsak vezető szerepet betöltő Memexet. A vállalat megoldásai a közbiztonság növeléséhez, a bűnözés, a terrorizmus és egyéb veszélyek elhárításához, megelőzéséhez járulnak hozzá, segítségükkel az intézmények fejleszteni tudják felderítő és hírszerző folyamataikat.

Kutatás: A válság után – új korszak a pénzintézetek kockázatkezelésében

Céginfo | 2010.05.25 13:03

A pénzügyi válságnak számos oka volt, abban azonban egyetértenek a szakértők, hogy kockázatkezelési hibák is hozzájárultak kibontakozásához. A napokban nyilvánosságra hozott kutatás eredményei szerint a bankok és biztosítók ezentúl a korábbinál nagyobb figyelmet fordítanak kockázatkezelésre, például várhatóan többet költenek majd a területet érintő képzésekre, illetve kiemelten kezelik informatikai rendszereik bővítését és az adatminőség fejlesztését.

Clinton alapítványa SAS-sal küzd az AIDS ellen

Céginfo | 2010.03.16 13:46

Üzleti analitikai eszköz bevezetésére szánta el magát az Amerikai Egyesült Államok 42. elnöke, William J. Clinton által 2002-ben alapított CHAI (Clinton Health Access Initiative), amikor bebizonyosodott, hogy a HIV és az AIDS elleni küzdelem során óriási hasznát veszik a fejlett elemzői képességeknek.

Szorosabbra fűzi együttműködését az Accenture és a SAS

Céginfo | 2010.02.18 16:30

Kapcsolatának stratégiai szintű kiterjesztését tervezi az Accenture és a SAS, melynek keretében ezentúl újgenerációs úgynevezett prediktív analitikai megoldások létrehozásában működnek együtt, illetve azok szervezeti bevezetését és menedzselését is közösen kívánják megvalósítani, ami újdonság mindkét cég számára.

A SAS 2,31 milliárd dolláros rekord árbevételt jelentett

Céginfo | 2010.02.01 11:36

A 100 legnagyobb amerikai cégből 92 a felhasználói közé tartozik. A vezető üzleti analitikai megoldásszállító SAS nemzetközi pénzügyi adatai szerint tavaly 2,31 milliárd dolláros árbevételt realizált, amely 2008-hoz képest 2,2%-os emelkedést mutat. A SAS tehát a kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére is nyereséges maradt, sőt folytatta megalakulása óta, vagyis 34 éve tartó töretlen növekedési trendjét.

A SAS a legjobb munkahely - A FORTUNE magazin amerikai listáját az üzleti analitikai cégóriás vezeti

Céginfo | 2010.01.25 10:30

A FORTUNE magazin minden évben összeállítja „A 100 legjobb munkahely” rangsorát, amelynek élére idén a vezető üzleti analitika szállító SAS került. A budapesti irodával is rendelkező vállalatot egészségügyi és családtámogatási programja, valamint a magánélet és a munka egyensúlyának megteremtésére tett erőfeszítései segítették az első helyre. A cég tizenhárom éve szerepel a kiemeltek között, összesen hétszer került már a legjobb tízbe, valamint ötször a legjobb ötbe.

Első lett a SAS a Chartis RiskTech100TM listán

Céginfo | 2009.12.14 13:05

A kutatás szerint a kockázatkezelő szoftverek vezetője a SAS

Az adósságbehajtás új generációja

Céginfo | 2009.11.16 15:59

A globális pénzügyi válság hatására hazánkban is robbanásszerűen megnőtt a lejárt követelések mértéke, amely a legtöbb cég számára komoly, sokszor fenyegető problémát jelent. A késedelmes fizetések erőteljesen ronthatják a likviditást és jövedelmezőséget is, hiszen a behajtás magas munka- és költségigényű feladat. Azok a szervezetek azonban, melyek fejlett üzleti analitikát alkalmaznak követeléseik hatékony kezelésére, nemcsak bevételeiket képesek maximalizálni, de az eszközzel kiadásaikat is optimális szintre csökkenthetik. Egy újabb válság által generált piaci igényre fejlesztett megoldást az üzleti analitika vezető szállítója, a SAS.

SAS: Zölden könnyebb

Céginfo | 2009.11.03 13:01

A SAS két új termékfejlesztéssel és egy globális stratégiai együttműködéssel erősíti a vállalatok fenntartható fejlődését.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.