Sun Microsystems Kft.

A Sun bemutatta a Java Store-t, a legmodernebb Java-alkalmazások tárházát

Céginfo | 2009.06.03 16:34

Az új Java Store közvetlen kapcsolatot létesít a fejlesztők és a világszerte több mint 800 millió Java-felhasználó között, ráadásul a „fogd és vidd” technológiával már gyerekjáték az alkalmazások letöltése és telepítése

Új családtag a Sun adattárolóknál

Céginfo | 2009.06.03 16:32

A Sun Microsystems , Inc. (NASDAQ: JAVA) bejelentette Unified Storage termékcsaládjának legújabb tagját, amellyel a szabványos alkatrészekre és nyílt szoftverekre épülő platform bármilyen vállalat számára hozzáférhetővé válik. A Sun Strorage 7310 olyan átfogó, flash alapú adattárolási rendszer, amely hibrid tárterület-összevonási technológiát használó funkciói révén áttörést jelent a felhasználók számára a gazdaságosság, egyszerűség és az átláthatóság terén egyaránt

A befektetésvédelem mintapéldája Költséghatékony bővítés az OTP Banknál

Céginfo | 2009.04.24 12:56

Tavaly év végén frissítette az értékpapír forgalmazáshoz használt Sun rendszereit az OTP Bank Nyrt. A Clavis integrált pénzügyi programrendszer kiszolgáláshoz 2002-ben vásárolt szervereket és tárolókat, a Sun Microsystems befektetésvédelem programjának köszönhetően az OTP Bank költséghatékonyan újította fel a legújabb technológiákkal. A több mint ötéves szerverekben a már meglévő UltraSPARC III-as processzorok mellé a legmodernebb UltraSPARC IV+-os processzorokat állították munkába, mindezt minimális hardverátalakítás mellett

Sun újdonságok Nehalem alapokon

Céginfo | 2009.04.15 15:46

A szerverek, a hálózat és a tárolórendszerek konvergenciájának jegyében a Sun bejelentette legújabb termékeit és technológiáit, melyek az adatközpontok gyakorlatilag minden területére kiterjednek. Ezek között egy megújult penge architektúra, új hálózati technológiák és az Intel Xeon 5500-as sorozatú processzorokon alapuló hét új rendszer szerepel

A Sun újra elsőként lép: flashtárolók a vállalati szerverekben

Céginfo | 2009.03.11 14:23

A Sun Micorsystems , Inc. (NASDAQ: JAVA) bejelentette, hogy ezentúl flashmemóriás SSD tárolókkal is kínálja Sun x64-es és többszálas CMT-szervereit, illetve pengekiszolgálóit. Ezzel a lépéssel újabb mérföldkőhöz érkezett a Sun átfogó vállalati tárolófejlesztési stratégiája, amellyel vezető szerepet vállalt eddig is a flash technológia elterjesztésében. A vállalat továbbá közzétette saját Open Flash moduljának felépítését és specifikációját az OpenSolaris Storage nyílt fejlesztői közössége számára

Portfolióban a GlassFish

Céginfo | 2009.02.12 14:41

A Sun Microsystems bejelentette az eddigi legteljesebb, nyílt forráskódú, nagyteljesítményű webes platformját, a Sun GlassFish Portfoliót. A megoldás az iparág legtöbb felhasználó által letöltött alkalmazás-kiszolgálójára a GlassFishre épül

Energiahatékony gondolkodás Európában és Amerikában

Céginfo | 2009.01.29 14:42

A Sun Microsystems támogatja az Adatközpontok Európai Magatartási Kódexét, amelynek célja, hogy tájékoztassa az adatközpontok üzemeltetőit és tulajdonosait. A kódex az adatközpontok üzemeltetőit arra kívánja ösztönözni, hogy költséghatékony módon, a kritikus üzleti funkciók sérülése nélkül csökkentsék energiafogyasztásukat Európában. Ezzel együtt a tengerentúlon a Sun bejelentette a coloradoi Broomfieldben lévő új adatközpontjának elkészültét. Az új központnak köszönhetően évente több mint egymillió dollár elektromosáram-költséget takarít meg, és tizenegyezer tonnával kevesebb CO2-ot bocsát ki Broomfieldben, ami összességében 6%-kal csökkenti a társaság széndioxid-kibocsátási szintjét az Egyesült Államokban

Szolgáltatáscsomag- saját tapasztalat alapján - Fókuszban a hatékony adatközpontok

Céginfo | 2009.01.21 12:59

A Sun Microsystems egyik legújabb professzionális szolgáltatáscsomagja az energia-terület- és költséghatékony adatközpontok stratégiai tervezése és megvalósítása. A környezetvédelem terén eddig is vezető szerepet vállaló Sun lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy meglévő adatközpontjaikat átalakítsák az alacsonyabb energiafelhasználás és magasabb energiahatékonyság érdekében, vagy olyan új moduláris adatközpont-struktúrát alakítsanak ki, amellyel az ügyfelek üzleti igényeinek megfelelően a lehető legjobban kihasználhatóvá válik a rendelkezésre álló hely és energia, továbbá minimálisra csökkenthetők a működési költségek.

Felvásárlással kezdi az évet a Sun Microsystems

Céginfo | 2009.01.14 09:56

A Sun Microsystems bejelentette a Q-layer nevű cég, publikus és magán számítási felhős (cloud computing) infrastruktúrák bevezetésével és menedzsment automatizálásával foglalkozó cég felvásárlását. A belgiumi központtal működő Q-layer szervezetileg betagozódik a Sun Cloud Computing divíziójába, amely a számítási felhős technológiák, architektúrák és szolgáltatások fejlesztése és integrálása területén tevékenykedik.

Megújul a GlassFish, itt a Java EE6 előzetese

Céginfo | 2008.11.17 14:45

A nyílt forráskódú alkalmazásszerver több mint 14 millió letöltéssel büszkélkedhet eddig

A Sun Microsystems bejelentette a Solaris 10 legújabb verzióját

Céginfo | 2008.11.03 14:38

A Sun Microsystems megjelentette a Solaris operációs rendszer legújabb, 10 10/08 számú verzióját, amely a Solaris 10 operációs rendszer alapvető erősségeire építve segít az ügyfeleknek maximalizálni az erőforrások kihasználását és a rendszerteljesítményt, kezelni az összetett adatközpontokat, illetve fenntartani az üzletvitel folytonosságát és csökkenteni a költségeket. A Solaris 10 10/08 verzió számos termékfrissítést és fejlesztést tartalmaz, amelyek közül több az OpenSolaris közösség munkájának köszönhető.

Új megoldás a Sun identitáskezelési termékcsaládjában

Céginfo | 2008.11.03 14:35

A hónap végén jelentette be a Sun Microsystems az Identity Compliance Manager termékét, amelynek segítségével az ügyfelek eredményesebben kezelhetik az üzleti, illetve megfelelőségi kockázatokat. A felhasználói adat- és alkalmazás-hozzáférés hitelesítésével, auditálásával és jelentéstételével járó költségek kezelése is hatékonyabb lehet a szolgáltatásnak köszönhetően. A Sun Identity Compliance Manager bevezetésével jelentősen csökkenhetnek az ügyfeleknek a megfelelőséggel kapcsolatos költségei, továbbá átfogóan javíthatják biztonsági és kockázati szintjüket – mindezt 90 napos megtérülési idő mellett.

Bővült a SPARC család

Céginfo | 2008.10.20 09:39

A Sun Microsystems új szerverrel bővítette termékportfólióját. A SPARC Enterprise T5440 szerver az első olyan kiszolgáló, amely ötvözi a hagyományos középkategóriás rendszerek méretrugalmasságát és megbízhatóságát az UltraSPARC T2 Plus architektúra teljesítményével és energiahatékonyságával. A négyprocesszoros szerver az összehasonlító és sebességteszteken is kiváló eredményeket ért el.

OpenSSO Enterprise a Sun-tól

Céginfo | 2008.10.07 09:46

A Budapest Műszaki Egyetem Schönherz Zoltán kollégiumában is az OpenSSO megoldást használják.

A Sun Microsystems uralja a lemezes adattárolók piacát

Céginfo | 2008.09.29 19:10

Az IDC 2008. II. negyedéves jelentése alapján (IDC Worldwide Disk Storage Systems Quarterly Tracker) a Sun Microsystems kiváló eredményeket ért el a lemezes adattárolók piacán. A Sun a negyedév során elért 29 százalékos bevétel növekedéssel maga mögé utasította az összes jelentős szállítót, és a piaci átlaghoz képest háromszoros növekedést produkált.

xVM újdonságok és Microsoft együttműködés

Céginfo | 2008.09.29 19:04

A Sun megkezdte a Sun xVM Server szoftver, illetve a Sun xVM Ops Center 2.0 forgalmazását, amelyek kulcselemei a cég átfogó virtualizációs stratégiájának. A Sun xVM virtualizációs portfolió olyan nyílt forráskódú, rugalmas programcsomag, amely az iparág legerőteljesebb virtualizációs megoldásait kínálja a munkaasztaltól az adatközpontokig.

Megújuló együttműködés a gyorsabb és megbízhatóbb működésért

Céginfo | 2008.09.29 18:44

A legnagyobb szakmai hálózatot üzemeltető portál, a LinkedIn a Sun MySQL Enterprise adatbázist választotta a cég gyors ütemű növekedésének támogatásához. A több mint 170 szakterületen világszerte 25 milliónál is több szakembert tömörítő LinkedIn hálózata a Sun segítségével fokozta a a webhelyének lelkét alkotó nyílt forráskódú adatbázis sebességét és teljesítményét.

Díjazták 2008-as pénzügyi év legsikeresebb Sun partnereit

Céginfo | 2008.09.16 10:19

A Sun Microsystems a hagyományoknak megfelelően idén is díjazta azon hazai partnervállalatait, amelyek az elmúlt év során ismereteikkel, tapasztalatukkal, és munkájukkal leginkább hozzájárultak a vállalat hazai sikeres eredményeihez. Az öt kategóriában kiosztott díjakat, a Rexfilm Kft., a Synergon Informatika Nyrt., a Sysman Informatikai Zrt., az Answare Kft. és az Axiom-IT Kft. vehette át.

Növekedési pályán a Sun Microsystems

Céginfo | 2008.09.16 10:16

A Sun Microsystems a 2008-as pénzügyi évben jelentős akvizíciók után a nyílt forráskódú szoftverek egyik vezető piaci szereplője lett. A cég a Közép- Európai régióban és Magyarországon is, és a Közép- Európai régióban jelentős növekedést ért el. A Gartner elemzésében a vállalat pozitív besorolást kapott az elmúlt esztendőben.

Bővülő Sun termékportfólió

Céginfo | 2008.09.08 12:20

A Sun Microsystems két újabb taggal bővítette Intel Xeon-alapú Sun Fire szervercsaládját: az egyik a világ leggyorsabb 1U magas kiszolgálója HPC-terhelésekhez, a másik újdonság pedig a rugalmasan bővíthető 2U magas vállalati szintű szerver Intel Xeon alapokon.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.