Széchenyi MAX! - támogatott hitelkonstrukciók vállalkozásának

|

2022 augusztusától folytatódnak a Széchenyi Program hitelkonstrukciói. A már megszokott módon a program különböző termékek kialakításával, a piaci kamatokhoz képes jóval kedvezőbb feltételeket tud biztosítani a vállalkozások számára.

A hitelcélok maradtak változatosak, megtalálható az eszközbeszerzés (használt és új), az ingatlan beruházás, ingatlan felújítás, és még a hitelkiváltás is szerepel, így mindenki megtalálhatja a számára kedvező lehetőséget céljai eléréséhez.

Általános információk

A jelenleg kialakult változó gazdasági környezet ellenére minden konstrukció fix kamattal vehető igénybe. A maximális futamidő ugyan változik, hiteltermékenként eltérő lehet, jellemzően 3 vagy 10 évre lehet felvenni a hiteleket. A konstrukciók kialakításában a kamatmaximum 3,5%, mely igazán kedvező bármely más a piacon elérhető hitellel szemben. Az akár 15-20%-os kamatot is elérő piaci konstrukciók folyamatosan változnak, a fix kamatozású piaci hitelek pedig szintén elég magas 8-10%-os kamattal vehetők fel 10-15 éves futamidőre. Mindezektől élesen elhatárolódnak az új programok adta alacsony kamatlehetőségek, melyek 0,5-3,5 % között alakulnak. A hitelkonstrukciók általános feltétele, hogy egy teljes lezárt üzleti évvel rendelkezzen a vállalkozás, illetve minden esetben biztosítékot kell vállalniuk.

Fontos megjegyezni, hogy vannak még felmerülő költségek: ilyen a kezelési költség, amely 2%/év, illetve ezen felül még lehetnek bírálati díjak és kártya-kibocsátási díjak is.

A konstrukciók

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX!

- A hitel összege 1 millió Ft és 250 millió Ft között igényelhető legfeljebb 3 év futamidőre, a kedvezményes éves fix kamata pedig 3,5%-os.
- Szabadon felhasználható folyószámlahitel, mely a vállalkozás napi működésével kapcsolatos kiadásaira fordítható.

Széchenyi Energiakártya MAX! alkonstrukció

- Ez a lehetőség a Széchenyi Kártya Folyószámlahitelen belül, annak maximum 30%-át teheti ki, így biztosított az Energiakártya által nyújtott évi fix 1%-os kamatozás, melynek maximális összeghatára 30 millió forintban lett meghatározva
- Felhasználható a megnövekedett villamosenergia-, gáz- és távfűtés kapcsán jelentkező energiaköltségeinek finanszírozására, 1 éves futamidővel.

Széchenyi Likviditási Hitel MAX!

- A hitel összege 1 millió Ft és 250 millió Ft között igényelhető, 3 év futamidőre, a kedvezményes éves fix kamata pedig 3,5%-os.
- Felhasználható a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadásainak fedezésére, korlátozás nélkül, akár a már fennálló hitelének kiváltására is. Így például fordítható készletek beszerzésére, szolgáltatások igénybevételének fedezésére, mint például a raktározás, csomagolás, eszközök karbantartása, továbbképzés, hirdetés, reklám, tervezés, könyvviteli szolgáltatás.

Széchenyi Beruházási Hitel MAX!

- A hitel összege 1 millió Ft és 400 millió Ft között igényelhető, minimum 13 hónap, maximum 10 év futamidőre, a kedvezményes éves fix kamata pedig 1,5%-os.
- Fordítható többek között: eszközbeszerzésre, ingatlan építésére, vásárlására, fejlesztésére, haszon gépjárművek beszerzésére, üzletrész/tulajdonrész vásárlására, hitelkiváltásra.

Energiahatékonyság-javítást segítő alkonstrukció:

- A hitel összege 1 millió Ft és 400 millió Ft között igényelhető, minimum 13 hónap, maximum 10 év futamidőre, a kedvezményes éves fix kamata pedig nagyon kedvező, mindössze 0,5%-os.
- Felhasználható energia- és erőforrás hatékonyság növelésével összefüggő beruházásokhoz, megújuló energiaforrások alkalmazásának kialakítására, elektromobilitáshoz kapcsolódó fejlesztésekhez, környezetbarát termékek gyártását szolgáló gépek és berendezések beszerzésére, irodai berendezések cseréjére.

Technológiaváltást segítő alkonstrukció:

- A hitel összege 1 millió Ft és 400 millió Ft között igényelhető, minimum 13 hónap, maximum 10 év futamidőre, a kedvezményes éves fix kamata pedig 0,5%-os.
- Felhasználható elektronikus beszerzési, logisztikai rendszer, valamint gyártásirányítási rendszer kialakítására. Munkaszervezéshez kapcsolódó vállalati technológiai bevezetéséhez, még IT biztonsági rendszerek beszerzésére is lehetőség van.

Széchenyi Lízing MAX!

- A hitel összege 1 millió Ft és 400 millió Ft között igényelhető, minimum 1 év, maximum 10 év futamidőre, a kedvezményes éves fix kamata pedig 3,5%-os.
- Felhasználható lízing konstrukciók finanszírozására, mint az új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések, agráreszközök beszerzésére, ingatlan vásárlására is.

A különböző termékek között minden vállalkozás fellelheti a számára megfelelő konstrukciót, akár rövid-, akár hosszú távú finanszírozási lehetőséget keres.

Amennyiben érdekli bármelyik lehetőség, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére a +36 70 492 5411-es telefonszámon, vagy az info@gwconsulting.hu email címen!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.