Hirdetés
. Hirdetés

Az Accenture és az SAP közösen támogatja a nagyvállalatokat a felhőtranszformációban

|

Az Accenture és az SAP bejelentette új szolgáltatáscsomagját, amelyben a "RISE with SAP" megoldást a SOAR with Accenture szolgáltatásokkal ötvözik, illetve bővítik vállalati felhőtranszformációt támogató szolgáltatásokkal. Az Accenture a legnagyobb olyan SAP-partner, amely kifejezetten a RISE with SAP megoldás egyszerű megtervezéséhez, bevezetéséhez és felhőben történő üzemeltetéséhez szükséges szolgáltatásokat kínál nagyvállalatok számára.

Hirdetés

A felhőmigráció a vállalat digitális átalakulásának, intelligens szervezetté válásának egyik kulcsfontosságú komponense, mivel az adatvezérelt működéshez szükséges adatok és a feldolgozásukra szolgáló technológiák mind nagyobb része eleve a felhőben érhető el. A digitális, felhőalapú és biztonsági technológiák szakértőjeként az Accenture - a stratégiaalkotástól és tanácsadástól kezdve a közös innováción át a technológiai megvalósításig és üzemeltetésig - transzformációjukban segíti a szervezeteket Magyarországon is.

Fél milliónál több szakembert foglalkoztató globális szolgáltatásszállító hálózatának tudására és tapasztalatára építve az Accenture négy éve hozta létre myConcerto platformját, amellyel a megelőző és a megcélzott állapotot is vállalati értékláncon mutatja be a digitális átalakulásukat előkészítő vállalatoknak. A SOAR with Accenture szolgáltatáscsomag részét képező myConcerto eszközök az intelligens vállalathoz vezető út kiválasztását és következetes véghezvitelét egyaránt felgyorsítják. Az értékvezérelt transzformációról Boros Józsefet, a cég magyarországi technológiai fejlesztési igazgatóját kérdeztük.

Computerworld: Milyen szerephez jut a stratégia, a módszeres megvalósítás és az integrált, intelligens eszköztámogatás hármasa a vállalatok digitális átalakulásában?
Boros József: Fontos, hogy a felhőmigrációt a vállalatok ne pusztán technológiaváltásként kezeljék, hanem az üzlet, a folyamatok átalakításával összefüggésben valósítsák meg. Az SAP vagy más szállító vállalatirányítási rendszerének korábbi verzióit használó szervezetek számára az S/4HANA-ra történő átállás ezzel együtt komoly technológiaváltás is. A szoftver szolgáltatásként, SaaS modellben is működhet, és az SAP HANA platformra épül, amely memóriában futó, oszlopalapú adatbázisként az OLAP és az OLTP műveleteket egyetlen rendszerben kezeli, így valós idejű analitikai képességeket ad, modern kezelőfelülettel mobil eszközökön is elérhető, appokkal bővíthető, és gépi tanulással, okos automatizálással is segíti a napi munkát.

Az SAP partnereként mi - ma már jellemzően - az S/4HANA magánfelhős változatát (Private Cloud Edition, PCE) vezetjük be ügyfeleinknél, amely az SAP és Európában elsősorban a Microsoft, az Amazon vagy a Google egy közös felhőalapú előfizetéseként elérhető, és azt igény szerint összekapcsoljuk más felhőalapú alkalmazásokkal. Minthogy a technológiaváltás új távlatokat nyit az üzlet előtt, a lehetőségek legjobb megragadásához stratégiát kell alkotnia a szervezetnek, a transzformáció technológiai megvalósításához és a folyamatok átalakításához egyaránt.

CW: Hogyan segíti az üzlet és a technológia együttes transzformációját az Accenture myConcerto platformjával?
Boros József: A myConcerto platform már a hazai tanácsadói szolgáltatásunk része. Olyan felmérő eszközöket, módszereket, dokumentációkat és iparáganként elérhető előkonfigurált rendszereket tartalmaz, amelyekkel kiértékeljük az átalakításra kijelölt üzleti területet, funkciót vagy üzletágat, és az iparági jó gyakorlat alapján bemutatjuk - igény szerint myConcerto révén -, hogy az S/4HANA bevezetésével és a folyamatok átalakításával a vállalat milyen eredményre számíthat, hogyan érhet el nagyobb üzleti értéket.

Eddigi tapasztalataink szerint a hagyományos S/4HANA bevezetésekhez képest 20-40 százalékkal gyorsabb implementációt érünk el myConcerto alapú, agilis bevezetéssel. Ügyfeleink a kvalitatív előnyök mellett 25-40 százalékos ERP-üzemeltetési költségmegtakarítást várhatnak felhőalapú rendszerüktől az első három évben.

CW: Mit tanácsol a hazai vállalatoknak, hogyan készítsék elő - illetve gyorsítsák fel - és tegyék eredményessé digitális átalakulásukat?
Boros József: Alkossanak világos jövőképet digitális transzformációjukhoz, és készítsenek stratégiát, ütemtervet, amely mentén következetesen haladhatnak a kijelölt cél felé, a megvalósítás bonyolultságát minden szinten hatékonyan kezelhetik, az újításokkal biztosan lefedhetik a felhasználói igényeket, és minél rövidebb időn belül fel tudják mutatni az első, meggyőző eredményeket.

Válasszanak mindehhez megfelelő felhőszolgáltatót és tanácsadó partnert. Az Accenture az SAP egyik legnagyobb partnereként világszerte számos S/4HANA bevezetést visz sikerre ügyfeleivel, vállalatunkat a Gartner ezen a téren már második éve a vezető szállítók közé sorolja. Közép-Kelet-Európában több mint 300 SAP S/4HANA szakértőnk és ötvennél több ügyfelünk van, így magyar csapatunk a myConcerto platform eszközei és módszerei mellett ezzel a tapasztalattal is értéknövelő felhőmigrációhoz segíti a hazai vállalatokat az implementáció tervezésében és végrehajtásában.

Látogasson el a Computerworld - ZöldPálya - SustainIT 2022 konferenciára, ahol a legfontosabb fenntarthatósági témákkal várjuk Önöket!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.