Hirdetés
. Hirdetés

Bhagwat Swaroop: Azonosságvédelem egységesen - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. június 22-ei lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból:

4 Vélemény: Szücs-Winkler Róbert, vezető, denxpert EHS&S software Kft.Mi segíthet a fenntarthatóság felé vezető úton?

5 Címlapon: Bhagwat Swaroop - Azonosságvédelem egységesenA bizalmat nem előlegező (zero trust) megközelítést a vállalatok háromnegyede kritikusan fontosnak tartja a kibervédelem erősítésében, állapította meg felmérésében a One Identity. Mégis, a szervezetek mindössze 14 százaléka mondhatja el magáról, hogy a gyakorlatban zero trust stratégiát alkalmaz. 

7 Idén is bárki jelölheti az IVSZ díjára az év digitalizációs projektjeit, digitális innovációit és szakembereit
Az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is odaítéli a Gyurós Tibor-díjakat, amelyekkel az év digitalizációs projektjét és digitális innovációját, valamint év IT-menedzsere és az év digitális oktatás nagykövete munkáját ismerik el. Az elismerésre 2022-ben is bárki jelölhet - a QR-kód beolvasásával - projektet, innovációt és szakembert.

8 Hannover Messe 2022 - Okos gyár zölden
Sem járványok, sem háborúk nem állíthatják meg az ipar átalakulását, hirdette a Hannover Messe, amely a COVID két éve után idén újra személyes részvétel mellett zajlott. Éppen ellenkezőleg, a digitalizáció folyamatát okos és zöld megoldásokkal tovább kell gyorsítanunk a fenntarthatóság növeléséhez.

10 IDC - A fenntarthatóság ára
Minden gazdasági bizonytalanság ellenére kétszámjegyű növekedés várható az európai IoT-piacon, amely az IDC szerint különösen az e-járművek töltése és a mesterséges intelligenciával támogatott videómegfigyelés terén lesz látványos. Világszinten eközben az ESG-szolgáltatásokra fordított költés is hasonló ütemben bővül.

11 LegalTech melléklet - A jogi technológiák hatása az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférésre, a társadalomra és a jogászi munkára
Ződi Zsolttal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének tudományos főmunkatársával, a Legal technology and its impact on the access to justice, society, and the legal industry konferencia szervezőjével beszélgettünk.

16 Yettel - Versenyben az optikával
Már 5G hálózatra épülő otthoni és irodai internetszolgáltatást is igénybe vehetnek a hazai lakossági, valamint kis- és középvállalati ügyfelek. A nagysebességű internetelérés lekörözi a rézalapú vezetékes szolgáltatást, sőt az optikával is felveszi a versenyt.

18 Lenovo - Digitális átalakulás szolgáltatásként
Egyre több feladat hárul az IT-vezetőkre hagyományos szerepkörükön túl, az üzleti modellek és a stratégia átalakításában, állapította meg a Lenovo globális CIO felmérése. Az új elvárások teljesítéséhez azonban többségük a vállalatuknál bevezetett technológiát is nagyrészt korszerűsítené, vagy egyenesen lecserélné.

20 Havasi Ferenc: Hogyan upgradeljük a motivációnkat informatikusként?
Első hallásra az informatika és a motiváció két nagyon távoli terület: az informatika erősen reál tudomány, a "kockák" világa, míg a motivációt leginkább a pszichológiához, önismerethez kötjük, ami pedig humán terület.

22 Javában zajlik a tokenizációs forradalom
A legtöbb digitális eszköz árfolyama jelentősen csökkent az elmúlt hónapokban. Nemrég egy kisebb lélektani határ is átszakadt: a teljes piaci kapitalizáció tavaly év eleje óta először esett ezermilliárd dollár alá. Eddig is sokan érveltek a kriptovaluta-befektetések ellen, mostanra még soványabb lett a támogatók tábora. 

23 Országimázs a metaverzumban
A technológiai startupok és óriásvállalatok mellett az állami szervek is felfigyeltek a metaverzumban rejlő potenciálra. Egyre több országban aknáznák ki a kiterjesztett és virtuális valóság biztosította lehetőségeket. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy hiteles vállalásokról, vagy csak hírverésről van szó. A kettő között azonban nem feltétlenül kell választani. Számos ország pozicionálja magát technológiai vezérként, miközben valódi támogatás nyújt gazdaságának és társadalmának.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.