Hirdetés
. Hirdetés

Címlapunkon: WHC Csoport - Chat Norris és Jackie Chat akcióban - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. április 26-án megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból:

4 Vélemény
Berdó Attila, vezető, IT Részleg Kft.
Ment a vírus, maradt a home office

5 Címlapunkon
WHC-csoport: Chat Norris és Jackie Chat akcióban
A HR-digitalizáció fontos elemei a folyamatosan fejlődő chatbotok, amelyek egyre nagyobb szerepet töltenek be a humánerőforrás szektorban is. A WHC Csoport tapasztalata szerint a munkavállalók szívesen kommunikálnak egy jól felépített, okos chatbottal.

7 IDC - Válságálló szolgáltatások
Bár a gazdasági környezet kedvezőtlen, az informatikai és üzleti szolgáltatások piacbővülésére adott, korábbi előrejelzését az IDC felfelé módosította - legalábbis a világ legtöbb térségére nézve. Régiónk esetében ugyanis az elemző negatív korrekciót jelentett be, és a friss prognózis szerint a növekedés üteme ezen belül is Kelet-Európában lesz a leglassabb.

10 Jövőkép - Egy cégvezető regénye
Sok vállalkozó tudja, hogy mit kellene tennie, ha sikeresebb szeretne lenni, mégis képtelen kiszakadni a napi rutinokból. Vagy ha elér egy kis üzleti sikert, az már az elviselhetetlenségig fokozza a terhelését. A Jövőkép sajátosan szórakoztató módon nyújtja át a receptet e vállalkozói csapdából való szabadulásra.

12 Ezt kell tudni a fizetési meghagyásról
Egy vállalkozás életében előfordul, hogy kintlevősége keletkezik, ezáltal hitelezővé válik, vagy akár az is, hogy ő maga kerül adósi pozícióba. dr. N. Nagy István ügyvéd szakcikke kiemelten a cégek közötti eljárásról szól.

14 Teljes IT-biztonsági és mentési megoldás minden méretre
Az Acronis az év elején jelentette be, hogy új adatközpontot nyitott Budapesten. Az ünnepélyes megnyitót követően az Acronis magyarországi disztribútorát a RelNet Technológia Kft.-t Orosz Nándor projekt- és szolgáltatásigazgató és Veréb Stella, az Acronis-ért felelős termékmenedzser képviselte, ők válaszoltak feltett kérdéseinkre.

16 Kingston Technology - Memóriafrissítés modern munkához
A memóriamodulok egyszerű cseréjénél tanácsos lényegesen többet tenniük, teljes hardver infrastruktúrájukat is frissíteniük a vállalatoknak, amikor DDR4-ről DDR5 technológiára váltanak, hívja fel a figyelmet a Kingston. Minthogy az átállás összköltsége így nagyra nőhet, a meglévő környezet felméréséhez és a szűk keresztmetszet azonosításához érdemes szakértő segítségét kérni.

18 Drónok a mezők fölött
Amit még a leggondosabb gazda sem vehet észre, hiába járja a határt nap mint nap, arról is pontos információt adhatnak a korszerű kameratechnikával ellátott drónok. A helyes következtetések levonása érdekében az összegyűjtött adatok kiértékelésében a gazdálkodónak mindenképpen részt kell vennie.

20 Lenovo - Adatstratégia három pilléren
Egyszerre érik el üzleti és fenntarthatósági céljaikat az adataikat legjobban használó vállalatok, de csupán a cégek 15 százaléka sorolható ebbe a kategóriába - állapította meg friss felmérésében a Lenovo. Az eredményekből kiindulva a szállító tanácsokat is megfogalmazott a sikeres adatstratégia megalapozásához.

22 Közelebb hozza egymáshoz Ázsia gazdaságait a fintech
Bár a nemzetközi lelkesedés valamelyest visszaesett a fintech szektorban, még rengeteg kiaknázatlan lehetőség van világszerte - fejlett és fejlődő gazdaságokban egyaránt. Az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező régió Délkelet-Ázsia. Számtalan érdekes vállalkozása és kezdeményezése mellett a térség az utóbbi egy évben nemzetközi fizetési törekvéseivel tűnt ki.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.