Hirdetés
. Hirdetés

Cisco Live 2022 - Halló, hálózat!

|

Ezer szem a hálózatokon.

Hirdetés

Mesterséges intelligenciával szerkesztett, aszinkron videóüzenetek és holografikus webkonferenciák - együttműködést támogató, hálózati, biztonsági és alkalmazásfelügyeleti innovációit vonultatta fel éves konferenciáján a Cisco. Az elosztott architektúrák összekapcsolásához, védelméhez és menedzseléséhez a fejlesztők is új, nyílt forráskódú megoldásokat kaptak.

A technológia valódi erejét, úgy vélem, megtapasztaltuk mindannyian az utóbbi pár év kihívásain és kiszámíthatatlanságán keresztül - mondta nyitó előadásában Chuck Robbins, a Cisco elnök-vezérigazgatója a cég éves konferenciáján. - A digitális átalakulás továbbra is központi szerepet tölt be minden vállalat életében, miközben ügyfeleinkkel és partnereinkkel együtt ebben a bonyolult világban navigálunk. Örömmel mutatjuk be legújabb fejlesztéseinket, amelyek ezt a transzformációt továbbra is segíteni fogják.

Hirdetés

Június közepén immár hibrid eseményként rendezhette meg a Cisco Live 2022 konferenciáját Las Vegasban. Az előző két évben kizárólag digitális formátumban megtartott konferencia idén már mintegy 15 ezer résztvevőt személyesen is fogadott a kaszinóvárosban. Az előadásokat azonban online regisztrációt követően távolról is követhették az érdeklődők, illetve azok felvételét igény szerint továbbra is megtekinthetik a Cisco Live weboldalán.

Ezer szem a hálózatokon

Legújabb, együttműködést támogató, hálózati, biztonsági és alkalmazásfelügyeleti megoldásai között a Cisco például új képességeket jelentett be a hibrid munkakörnyezet menedzselésére szolgáló Webex Control Hub műszerfalához. A Control Hub és a ThousandEyes közötti integráció révén az IT adminisztrátorok az eddiginél könnyebben diagnosztizálhatják és háríthatják el a hálózati problémákat, amelyek rontják a videókonferenciák és -hívások, valamint a webes események minőségét, mondta a cég. A felhasználók ezt a képességet már idén nyártól elérik, őszre pedig a műszerfal egy edzői funkcióval is bővül. A Control Hub as a Coach megkönnyíti a hálózatelemzés kulcsfontosságú mérőszámainak követését, és ajánlásokkal, lépésekre lebontott útmutatókkal segíti többek között a biztonság és az eszközkezelés javítását, a megfelelési követelmények teljesítését.

Új megoldás gazdagítja a Cisco ThousandEyes eszköztárát is. A ThousandEyes WAN Insights a hálózati állapotok előrejelzésével és intézkedések ajánlásával támogatja az SD-WAN hálózatok teljesítményoptimalizálását. A hálózatüzemeltetők ezzel a megoldással egyszerre javíthatják a felhasználói élményt és hatékonyságot, valamint a vállalatok agilitását és rugalmas állóképességét, mondta a Cisco.

Chuck Robbins, elnök-vezérigazgató, Cisco

Las Vegasban debütált a kifejezetten hibrid munkavégzéshez készült telefon is, amely a gyártó szerint a maga nemében egyedülálló a piacon. A Cisco Video Phone 8875 az ún. hot deskek - a hét egyes napjain vállalati irodából dolgozó alkalmazottak által különböző időpontokban használt, megosztott íróasztalok - hasznos kelléke lehet. A Webex Calling szoftver továbbfejlesztett képességei a Cisco szerint nagyobb rugalmassággal és megbízhatósággal, még jobb hangminőséggel segítik a hatékony munkavégzést, csakúgy, mint a Webex Webinars integrációja a Salesforce és az Oracle Eloqua értékesítéstámogató és marketingautomatizáló SaaS alkalmazásokkal.

Hálózatfelügyeleti portfólióját további megoldásokkal is bővítette a Cisco. A Nexus Cloud például felhőalapú felügyelettel teszi könnyebbé a gyártó kapcsolóira épülő hálózatok telepítését és üzemeltetését, és valós idejű analitikai képességekkel támogatja az energiafelhasználás optimalizálását, a fenntarthatósági célok elérését. Újabb felhőalapú felügyeleti funkciókat adott a Cisco egyes Catalyst kapcsolóihoz, valamint Meraki platformján keresztül a legfrissebb, WiFi 6E hozzáférési pontjaihoz is, a Security Cloud pedig kis- és nagyvállalatoknak egyaránt integrált platformot ígér a hálózatbiztonság növeléséhez.

API-első megoldások modern alkalmazásokhoz

Két új, nyílt forráskódú megoldással is bővítette a Cisco kifejezetten alkalmazásprogramozási interfészekre (API-kra) építő megoldásainak és eszközeinek kínálatát, amelyek a modern alkalmazások gyors, mégis biztonságos szállítását segítik elő. A Panoptica felhőalapú biztonsági technológiákhoz ad kapcsolódási pontot, amelyekre a fejlesztők és a szoftvermérnökök az elosztott, konténerezett és más típusú alkalmazások készítése és futtatása során egyaránt támaszkodhatnak. A Calisti pedig nagyvállalati szintű platformként a mikroszolgáltatások összekapcsolását, védelmét és életciklus-kezelését teszi egyszerűbbé a bonyolult, többfelhős (multi-cloud) környezetekben.

Mindkét megoldás a Cisco stratégiáját hangsúlyozza, amely az elosztott alkalmazásarchitektúrák védelmének és felügyeletének erősítését és könnyítését célozza. A Panoptica és a Calisti segítségével a fejlesztők például programozható módon, automatikusan felfedezhetik, összekapcsolhatják, védhetik és figyelhetik az API-kat, az alkalmazásokat és a munkaterheléseket a hibrid, többfelhős és peremhálózati (edge) környezetekben.

- Napjainkban az alkalmazások nem pusztán a márka kiterjesztéseként, az ügyfelekkel való kapcsolattartás kiegészítő csatornájaként szolgálnak, hanem magát az üzletet jelentik - mondta Liz Centoni, a Cisco stratégiai igazgatója. - A technológia, az architektúrák, sőt a működési modellek újragondolásával egy sokkal inkább magával ragadó digitális jövő alapjait fektetjük le a felhő-natív, API-első megoldásokkal, amelyek az üzleti élet minden területén hasznosíthatók.

A rendszerek, platformok és alkalmazások összekapcsolását, integrálását megkönnyítő API-k új üzleti modellek és stratégiák kidolgozását és megvalósítását teszik lehetővé, amelyekben a vállalatok szinte minden digitális csatornára kiterjeszthetik termékeik és szolgáltatásaik értékesítését és szállítását. Az ingyenesen elérhető Panoptica és Calisti a nyílt forráskódú, API-első megoldások ezen új osztályába tartozik, amellyel a Cisco a vállalatok digitális átalakulását, üzleti innovációját gyorsítja.

Liz Centoni, stratégiai igazgató, Cisco

Videókonferencia a volánnál

Las Vegasban a Cisco külön kiállítási területen mutatta be jövőt idéző technológiai megoldásait. Egy Ford Mustang Mach-E és egy Apple iPhone közreműködésével a gyártó például itt demózta a Webex Meetings autóban is elérhető Move to Mobile funkcióját, amellyel a laptopon megkezdett webkonferenciát a felhasználó - egy QR-kód beszkennelésének egyszerűségével - átviheti okostelefonjára. Ha autóba kell ülnie, akkor az iPhone csatlakoztatásával a megbeszélést az Apple CarPLay fedélzeti rendszeren keresztül folytathatja, illetve újabb találkozókon vehet részt, persze szigorúan a járművezetés biztonságát kevésbé zavaró audió üzemmódban.

A konferencia résztvevői itt láthatták azt a megoldást is, amely a távoli együttműködés támogatásában orbitálisan nagyot lép előre. A szintén járműbe integrált kezelőfelületet a Cisco ugyanis a NASA Artemis I küldetésének részeként, a Lockheed Martinnal és az Amazonnal közösen az Orion űrhajóba építi be.

Ugyancsak itt demózta a Cisco Webex Hologram megoldását, amely az AR-szemüvegek képességeire építve valós idejű, háromdimenziós hologramokat jelenít meg a megbeszélések résztvevői előtt.

Online megbeszélésből is megárthat azonban a túl sok, a hatékonyság hamar megsínyli, ha a kollégák a munkanap jelentős részében egyik hívásból a másikba esnek. Hasznos ezért a rugalmasság, a függetlenség az élő megbeszélésektől, amelyet a Webex Suite részeként elérhető Vidcast ad felhasználóinak. Az előre felvett videóüzenetek készítését, szerkesztését és megosztását megkönnyítő alkalmazáshoz a Cisco most bemutatta egy új képesség előzetesét is. A mesterséges intelligenciával támogatott szerkesztő a beszéd szöveges átirata alapján dolgozik, így még könnyebbé válhat az ismétlések és más, nem kívánt részletek eltávolítása, hangalámondás hozzáadása és a felvett videóanyag készre vágása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.