Hirdetés
. Hirdetés

Dynatrace: az emberi képességeken túl - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. április 13-ai lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A pandémia, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Hirdetés

Vélemény: Máhr Tamás, ABBYY
Feladatbányászat turbózza fel a cégek hatékonyságát
Piacvezető pozícióba kerülhetnek a feladatbányászatot alkalmazó cégek.

Címlapunkon: Provice Informatika
Dynatrace - Az emberi képességeken túl
Üzlet vagy szünet - némi leegyszerűsítéssel ezt jelenti az IT rendszerek működésének jósága a vállalatok vagy intézmények szempontjából. A sikeres digitális transzformáció egyik kulcseleme az informatikai rendszerek hibátlan működése, a kívánt felhasználói élmény biztosítása. Ebben tud segíteni a mesterséges intelligenciára épülő software intelligencia rendszer.

Hol tart a mesterséges intelligencia szabályozása?
Egy bankot rekordösszegű, 250 millió forintra büntetett az adatvédelmi hatóság a mesterséges intelligencia jogszerűtlen alkalmazásáért. Az EU már évek óta dolgozik az ajánláson, és még legalább ugyanennyit kell várni a szabályozásra.

Dell Technologies - Okos eszközök hibrid munkához
A tizennégy colos laptopok mezőnyében a világ legerősebb, hordozható munkaállomásával és legkisebb, 16:10-es képarányú üzleti számítógépével lép szintet a hibrid munkavégzés támogatásában a Dell. Az együttműködés, a hálózati csatlakozás és az adatvédelem hatékonyságát mesterséges intelligencia, a fenntarthatóságot gondos anyagválasztás növeli az új eszközökben.

HPE - Szuperszámítás a felhőkben
Tizenkét hálózati, HPC, számításfelügyeleti és adatszolgáltatással bővítette a HPE GreenLake-palettáját. A felhőtől a peremhálózatig ívelő platform immár félszáz szolgáltatása új, egységes kezelőfelületet kapott, és nagy disztributorok online piacterein is megjelent.

A digitális főnökök felemelkedése: Ők alkalmazhatnak - és rúghatnak ki
Az alkalmazottak felvételét és munkájuk nyomon követését segítő automatizált megoldások egyre népszerűbbek.

Több nőt vár az IT világa
Várhatóan a közeljövőben sem színesedik az informatika világa sok női programozóval, mivel a hölgyek többsége még mindig ódzkodik ettől a pályától. A fejvadász tapasztalatainál több bizakodásra ad okot, hogy a programozóiskolába jelentkezők körében jobb a nő/férfi arány, mint a szakmában általában.

Az IVSZ felmérte a női munkavállalók helyzetét az IKT szektorban
Az IVSZ #femintech - Tedd láthatóvá! felmérése szerint pozitív irányba halad a nők foglalkoztatása az IKT iparágban, de a további fejlődéshez és arányuk növeléséhez szemléletváltásra, nyitottságra, valamint az informatikai képzésekben résztvevő nők számának növelésére van szükség.

2022 HR-trendjei - Rugalmasság igazságosan
A munkavégzés átalakulása idén is próbára teszi a humántőke kezelőit, mutat rá előrejelzéseiben a Gartner, amelyekben a trendek mellett a teendőkre is felhívja a figyelmet. Bár a kritikus képességek és kompetenciák fejlesztése negyedik éve vezeti a prioritások listáját, az elemző felmérése szerint sok HR szakember a szervezeti változáskezelést, a vezetésfejlesztést, valamint a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás kezdeményezéseit is előbbre sorolja.

Tech óriások hálózzák be a nyílt bankolást
Sokat vártak Európában a nyílt bankolás feltételeinek megteremtésétől. Hiába váltak azonban elérhetővé a fintech vállalkozások számára a hagyományos bankok egyes adatai, az open banking egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az öreg kontinensen. Ebben hozhat változást a tech óriások aktivitásának elmúlt időszakban érzékelhető erősödése a területen.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.