Hirdetés
. Hirdetés

GINOP Plusz - érkeznek az első pályázatok!

|

Üzleti és termelési kihívásokhoz, valamint innovációs, kutatás-fejlesztési projektekhez.

Hirdetés

A sokak által várt GINOP Plusz (korábbi nevén VINOP) operatív program két felhívása is társadalmi egyeztetés alá került! Nézzük meg, hogy mire számíthatnak a vállalkozások a program keretein belül, milyen tevékenységekre is pályázhatnak a nyártól.

KKV-k üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása - GINOP Plusz-1.2.1-21

Ezen a pályázaton négy benyújtási szakaszban lehet majd indulni, az első várhatóan 2021. június 28-tól indul. Általánosan elmondható, hogy minden mikro-, kis- és középvállalkozás pályázhat, amely rendelkezik minimum 1 teljes lezárt üzleti évvel, statisztikai állományi létszáma minimum 3 fő volt, valamint kettős könyvvitelt vezet.

Kiemelendő, hogy a programban már nem csak a vidéki vállalkozások, de Pest megyei cégek is pályázhatnak! (Sajnos Budapest még mindig kivétel.) Kitétel azonban, hogy a megvalósítási helyszínnek a támogatási kérelem benyújtását megelőző 60. napnál korábban kell a támogatást igénylő székhelyeként, telephelyeként vagy fióktelepeként bejegyzésre kerülnie.

A pályázat technológia-fejlesztést támogat elsősorban, tehát elszámolható eszközbeszerzés, ezen kívül még infrastrukturális beruházások, megújuló energiaforrás használata, immateriális javak beszerzése, és szakmai tevékenységhez kapcsolódó költségek (képzés, szakértői szolgáltatások).

A támogatás mértéke akár 70% is lehet! A támogatás összege 10 millió és 629,3 millió forint között mozoghat.

Hirdetés

Innovációs tevékenységek ösztönzése - GINOP Plusz-2.1.1-21

A másik megjelent pályázat az innovációs, kutatás-fejlesztési projekteket támogatja. Ezen pályázatok esetében figyelni kell, hogy a pályázati dokumentáció előtt a projekt tervünket előminősíteni kell az NKFI hivatalnál. Várhatóan az előminősítési kérelmek beadása 2021. május 31-től indul.

Pályázatot nyújthatnak be mikro-, kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok - esetükben két teljes lezárt üzleti év, minimum 3 fős statisztikai létszám az elvárás. Ezen kívül költségvetési szervek, és állami tulajdonú non-profit gazdasági társaságok is indulhatnak.

Kísérleti fejlesztés, ipari kutatásra lehet támogatást igényelni. Az elszámolható költségek között szerepel az eszközbeszerzés, építéshez kapcsolódó költségek, személyi jellegű ráfordítások, valamint szakmai megvalósításhoz kapcsolódó egyéb költségek.

Szintúgy vidéki, valamint Pest megyei megvalósítási helyszínnel indulhatnak rajta a vállalkozások. A támogatás mértéke nem állami támogatás esetén 100%, állami támogatás esetén maximum 80%. A támogatás összege kategóriánként eltérő, de minimum 50 millió és maximum 1000 millió forint között mozoghat.

Amennyiben kérdése lenne a fenti két kiírás kapcsán, esetleg már projektötlete is, keressen minket bizalommal! Igényeljen ingyenes konzultációs lehetőséget az info@gwconsulting.hu e-mail címen, vagy a +36 1 321 1173-as telefonszámon!

Cikkünk a Computerworld 2021. június 9-én megjelent számában olvasható.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.