Hirdetés
. Hirdetés

HPE - Szuperszámítás a felhőkben

|

Tizenkét hálózati, HPC, számításfelügyeleti és adatszolgáltatással bővítette a HPE GreenLake-palettáját. A felhőtől a peremhálózatig ívelő platform immár félszáz szolgáltatása új, egységes kezelőfelületet kapott, és nagy disztributorok online piacterein is megjelent.

Hirdetés

A HPE GreenLake többfelhős felhasználást támogat minden környezetben, a házon belüli adatközpontban, a peremhálózaton, a kolokációs létesítményekben és a nyilvános felhőkben egyaránt. Hibrid, edge-to-cloud platformként alkalmazásaik és adatkörnyezetük korszerűsítésében segíti a vállalatokat, és szolgáltatásai - a szállító legfrissebb pénzügyi jelentése szerint - világszerte keresettek. 2022 első negyedében 788 millió dollár előfizetésből származó, ismétlődő bevételt hoztak, az as-a-service megrendelések száma pedig az előző év azonos időszakához képest 136 százalékkal növekedett.

- Szolgáltatásainak egyszerűségét, egységességét és mélységét, valamint partnerhálózatát tekintve a HPE GreenLake egyedülálló a hibrid felhőpiacon - mondta Antonio Neri, a cég elnök-vezérigazgatója a friss szolgáltatások március végi bejelentésekor a vállalat szintén új, houstoni székházából bejelentkezve. - Ma még jobban megkülönböztetjük versenytársaitól, és a HPE GreenLake-et az adatból kiinduló, azt első helyre emelő modernizáció eszményi platformjaként pozicionáljuk.

Hirdetés

Az eredetileg 2018-ban - akkor még HPE GreenLake Hybrid Cloud néven - bemutatott, majd tavaly márciusban megújított platformra ma már több mint 50 felhőszolgáltatás épül, amelyekkel a vállalatok többek között az egészségügyi adatok és az elektronikus fizetések kezelését, a gépi tanulást és az egységes analitikát támogató környezetet alakíthatnak ki, továbbá elérhető rajta az SAP HANA adatplatformja és más partnercégek felhőszolgáltatásainak széles köre.

Folyamatos fejlesztéseivel a HPE ezért egyrészt a platform használatát igyekszik egyszerűsíteni. Az Aruba Central felhőalapú, mesterséges intelligenciával felruházott hálózatmenedzsment megoldás és a GreenLake platform most bejelentett konvergenciája is ezt szolgálja. A közel kétmillió eszközt felügyelő és napi kétmillió API hívást kezelő Aruba több mint 120 ezer felhasználója mostantól a HPE GreenLake platformon közvetlenül rendelhet igény szerinti szolgáltatásokat. A vállalatok új, egységes kezelőfelületről, könnyen áttekinthető nézetben érhetik el a HPE teljes portfólióját átfogó felhőszolgáltatásokat, egypontos bejelentkezéssel, adatvédelemmel, biztonsággal, a törvényi megfelelés támogatásával és az üzemeltetést segítő nagy rugalmassággal együtt.

Adatos szolgáltatások agilitással

Nyolc új szolgáltatással bővült a HPE GreenLake Aruba hálózati technológiára épülő NaaS (network as a service) palettája, amelyekkel a vállalatok egyszerűbben és gyorsabban vezethetnek be hálózati megoldásokat, és a hálózati költségeket is jobban összehangolhatják az üzlet tényleges igényeivel. A vezetékes, vezeték nélküli, szoftveralapú fiókirodai és más használati eseteket lefedő szolgáltatásokat a vállalatok rendkívül gyorsan és nagy rugalmassággal vezethetik be, a HPE partnerei pedig azokat viszonteladóként vagy menedzselt szolgáltatásként értékesíthetik.

Továbbfejlesztett képességeket kaptak a platform blokktároló, adatvédelmi és biztonsági mentési szolgáltatásai. Önkiszolgáló módon, rendkívül gyorsan adhatnak tárolókapacitást az üzletkritikus alkalmazásokhoz is az adatbázis-adminisztrátorok a HPE GreenLake for Block Storage szolgáltatással, amely - a szállító szerint ebben a modellben egyedülálló módon - beépített, 100 százalékos adatelérési garanciát is tartalmaz. Az új blokktároló szolgáltatásban elérhető, szándékalapú hozzárendeléssel a szervezetek az IT üzemeltetésre fordított idő akár 98 százalékát szabadíthatják fel.

Továbbfejlesztette a HPE hibrid környezetekben működő biztonsági mentését is. A Backup and Recovery Service virtuális gépekhez is elérhető, és heterogén infrastruktúrán is bevezethető. Segítségével a vállalatok házon belül nagyon gyorsan helyreállíthatják adataikat, miközben a hosszú távú biztonsági mentéseket a nyilvános felhőben tárolják. A HPE zsarolóvírus-támadások ellen védő megoldását is megváltoztathatatlan adatmásolatokkal bővítette, amelyek a Backup and Recovery Service-szel helyben vagy az Amazon Web Services (AWS) felhőjében is elkészíthetők.

Újabb HPC képességekkel frissítette a HPE GreenLake for High Performance Computing szolgáltatását, amelyekkel a vállalatok AI, ML és más, kifejezetten adat- és feldolgozásigényes munkaterheléseikkel is könnyebben megbirkózhatnak. A teszteléshez, illetve a még rugalmasabb skálázáshoz mostantól elérhető kisebb, 10 node-os konfigurációk egyúttal a belépési küszöböt is lejjebb vitték, így a nagy teljesítményű, szuperszámítógépes technológia a szervezetek szélesebb körében hozzáférhetővé válhat.

A most bejelentett HPC fejlesztések közé tartoznak például a kibővített GPU képességek, amelyek a platform kínálatához újonnan hozzáadott HPE Apollo 6500 Gen10 rendszerrel integrálhatók. Általuk NVIDIA A100, A40 és A30 Tensor Core grafikus processzorokkal, 2-4-8 gyorsítós lépésekben növelhetik a vállalatok az adatintenzív projektekhez rendelkezésre álló teljesítményt. Az új Hopper architektúrára épülő és még nagyobb teljesítményű NVIDIA H100 Tensor Core GPU hamarosan szintén hozzáférhető lesz ebben a szolgáltatásban.

A GreenLake for High Performance Computing része immár a HPE Slingshot Ethernet technológiája, hálózati szövete, amely nagy átviteli sebességet és torlódáselhárítást ad a szuperszámítógépes és AI megoldásokhoz, valamint az elérés gyorsaságát növelő HPE Parallel File System Storage tárolómegoldás is. A többfelhős API konnektorokon keresztül pedig a HPC munkafolyamatok hangolhatók össze és automatizálhatók a különböző környezetekben működő erőforrások között.

Tavalyi Discover konferenciáján mutatta be előzetesen a HPE GreenLake for Compute Ops Management felhőalapú felügyeleti konzolját, amely - 90 napos próbaidőszak erejéig - mostantól ingyenesen kipróbálható, júniustól pedig előfizethető lesz. A szállító egyik ügyfele ezzel a megoldással például a szerverek munkaidőn kívüli frissítésének időtartamát négy óráról 45 percre rövidítette.

GreenLake és HCI

A HPE GreenLake szolgáltatásai áprilistól olyan vezető disztributorok felhős piacterein és e-kereskedelmi platformjain is közvetlenül elérhetők, mint az ALSO Group, az Arrow Electronics, az Ingram Micro és a TD Synnex. Rajtuk keresztül a GreenLake-hez több mint 100 ezer viszonteladó partnercég is hozzáfér, amelyek többek között előre definiált felhőszolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek, a rendelés és a számlázás folyamatának automatizálásával.

Ugyancsak most jelentette be a HPE GreenLake for Microsoft Azure Stack HCI szolgáltatását, amellyel a hibrid IT környezetekre támaszkodó vállalatoknak ad nagyobb rugalmasságot. Az új, hiperkonvergens megoldás a szoftvercég technológiájával integrált rendszer, amelyet a HPE előre konfigurált a gyorsabb bevezetéshez, és GreenLake platformján használatalapú elszámolás mellett, szolgáltatásként szállít.

Friss fejlemény továbbá, hogy a HPE a világ egyik legnagyobb, felhő- és szolgáltatófüggetlen adatközponti, kolokációs és hálózati szolgáltatójával, a Digital Realtyvel is globális megállapodást kötött. Együttműködésük nyomán a vállalatok hat kontinensen több mint 285 kolokációs adatközpontban futtathatják a HPE GreenLake bármely szolgáltatását olyan alkalmazásokhoz, amelyek például rendkívül rövid válaszidőket feltételeznek, ezért megkövetelik a felhő közelségét, vagy adatszuverenitási okokból nem teszik lehetővé az ország határain kívül található felhőadatközpontok használatát. A két szolgáltató szerint az ügyfelek egyetlen szerződéssel és zökkenőmentes számlázással bármelyik kolokációs létesítményt igénybe vehetik, és integrált szolgáltatásmenedzsmentre számíthatnak.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.