Hirdetés
. Hirdetés

IT-trendek - megjelent a Computerworld év végi lapszáma

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. december 14-ei lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból

4 Vodafone: IT-transzformációból teljes üzleti átalakulás

6 Dell Technologies Fórum - Áttörő digitalizáció empátiával
A vállalatok versenyképessége az embereken múlik, akik munkahelyükön nem biztos, hogy mindig elég motiváltak vagy energetikusak a digitális átalakuláshoz - mutat rá a Dell Technologies legfrissebb jelentésében. Itt az idő, hogy a szervezetek átgondolt technológiai támogatással, ember és gép kiegyensúlyozott kapcsolatával szabadítsák fel legnagyobb innovációs erejüket.

9 BlueVoyant - Kibervédelem a köbön
A folyamatos monitorozás elengedhetetlen a fenyegetések gyors észleléséhez és elhárításához, figyelmeztet az amerikai kiberbiztonsági cég, amely idén Budapesten nyitotta meg európai központját.

12 Állhatna jobban is a kriptovaluták zászlaja
Feje tetejére állt az elmúlt hetekben a kriptoszektor. Az egyik legnagyobb kereskedési platform, az FTX bedőlése a kriptovaluta-árfolyamokat, valamint számos másik céget is magával rántott. Bár a hagyományos pénzügyi szektor idén bátran nyitott a kriptovaluták felé, érdemes újraértékelni a digitális eszközökben rejlő lehetőségeket.

13 Az orosz-ukrán háború IT-biztonságra gyakorolt hatása - egy frissen végzett felmérés alapján
Az ukrajnai háború kitörése után világszerte romlott a vállalatok informatikai biztonsági helyzete. Magyarországon az ezen a területen dolgozó biztonsági csapatok 57%-a számolt be az incidensek számának növekedéséről, 23% pedig úgy vélte, hogy a növekedés mértéke jelentős.

14 IDC - Szolgáltatás a jövő modellje
A mindent szolgáltatásként kínáló modellben elérhető termékek és folyamatok, valamint a távolról biztosított technológiai képességek térhódítását tartja az IDC a következő pár év legfontosabb trendjének IT-iparági prognózisában.

17 Schneider Electric megoldásokkal zöldülhetnek az adatközpontok
Nem igazán vannak összhangban a szándékok és a tényleges cselekedetek a fenntarthatóság kapcsán az adatközpontokat működtető cégek körében több, független kutatócég felmérése szerint. Ezek a létesítmények jelentős energiafelhasználók, a hatékonyabb megoldásokkal pedig nemcsak a környezetet óvhatnák, de költségeiket is csökkenthetnék.

18 Új magyar IT-világsiker - Németországban terjeszkedik a Gloster
Az akvizíció csak az első lépése a budapesti tőzsde Xtend kategóriájában jegyzett vállalat középtávú stratégiájának.

19 ELO Digital Office - Analóg adatból digitális információ
A felgyorsult digitalizáció ellenére az analóg adatok még sokáig megkerülhetetlenek maradnak szinte minden vállalat működésében. Intelligens információmenedzsmenttel a szervezetek áthidalhatják a két világ közötti szakadékot, de kialakításához tanácsos fejlett platformra és felkészült partnerre támaszkodniuk.

20 A jövő a felhőalapú property management
Az ingatlantulajdonosok vállalatirányítási rendszereinek és saját property management rendszerének összekapcsolásával új alapokra helyezte az ingatlankezelési (PM) feladatainak pénzügyi elszámolási rendszerét az ICON Real Estate Management Kft.

21 NTT DATA Business Solutions - Intelligens vállalatok a felhőben
Az adatvezérelt, intelligens vállalatirányítás jövője a felhő, vallja az SAP a többi nagy ERP szállítóval együtt, ezért az új platformra tereli ügyfeleit. Számos meggyőző érv szól az átállás mellett, azonban a konverzió korántsem egyszerű folyamat. Okosan teszi, aki a felhőmigrációs kockázatokat kompetens partner támogatásával iktatja ki.

22 Nyitott ablak az ipar felé
Egyre több helyen folyik az egyetemeken felhalmozott tudás átültetése a gyakorlatba. Három ipari szereplő ezúttal pénzügyi, egészségügyi és ipar 4.0 alkalmazások kialakításába kapcsolódott be az ELTE-n. A szolgáltatás-portfólió rövidesen nyilvánosságra kerül.

24 Neumann 120 Emlékév
2023-ban, Neumann János születésének 120. évfordulóján kollektív és nyitott megemlékezéssorozatra készül a Neumann Társaság.

25 Új állami szereplő a kiberbiztonsági palettán
A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) azzal a céllal jött létre, hogy stabil és kiszámítható működési és szabályozási környezetet teremtsen olyan kiemelt ágazatok számára.

26 Hat tipp, hogy könnyedén megoldja a gyakori IT-menedzsment problémákat
Nem is hinné, milyen egyszerűen rendelkezhet az IT-menedzsment legátfogóbb megoldáskészletével, hogy a gondok helyett a vállalata növekedjen.

28 Mi várható a hazai és a nemzetközi ERP-piacon 2023-ban
Egyre több cégvezető számára életbevágó, hogy naprakész és pontos információk birtokában hozzon megalapozott döntéseket - ez ERP-megoldások nélkül szinte lehetetlen vállalkozás egy közép- vagy nagyvállalat számára.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.