Hirdetés
. Hirdetés

Máhr Tamás: 10 IT-szakkifejezés, amit minden érdekeltnek ismernie kell - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. augusztus 3-ai lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

A tartalomból:

4 Vélemény: Czellecz Zoltán, vezető, Work Force
A harmadik országbeli munkaerő kulcsfontosságú a gazdasági növekedéshez
Hónapok óta kölcsönöz fülöp-szigeteki munkavállalókat a Work Force HR szolgáltató. A 40 fős csoport Veszprémben állt munkába, de a közeljövőben több, mint 1000 további külföldi dolgozóra számítunk az ország minden pontján. Az eddigi tapasztalatok szerint a feldolgozóiparban van a legnagyobb érdeklődés irántuk, de az idegenforgalom fantáziáját is megmozgatta a harmadik országbeli toborzás.

5 Címlapon: Máhr Tamás, vezető, ABBYY budapesti K+F központ
10 IT-szakkifejezés, amit minden érdekeltnek ismernie kell
Az IT-iparág nagyon gyors ütemben változik, trendek jönnek-mennek. Ezért is nehéz lépést tartani az egyre bővülő szakszótárral.

9 Öt dolog, amit egy fenntarthatósági menedzsernek tudnia kell
Világszerte hiány van ESG szakemberekből, a legnagyobb világcégek keresik őket.

10 Microsoft Inspire 2022 - Hibrid a munka, szuverén a felhő
Állami intézményekre szabott, szuverén felhős és a munkavégzésben alapértelmezetté váló hibrid modellt támogató platformképességeket jelentett be a Microsoft éves partnerkonferenciáján. Bemutatkozott a szoftvercég termékeit házasító digitális ügyfélszolgálati megoldás, valamint a szülinapos Windows 365 számos újítása is.

12 Graphisoft - Okos építkezés információkból
Építészek, mérnökök és kivitelezők munkáját segítő épületinformációs modellező megoldásának új verziójával ünnepelte a Graphisoft fennállásának negyvenedik évfordulóját. Az Archicad 26 bejelentése mellett a cég felhőalapú és mobil BIM szoftvereit, valamint a felhasználói közösséget támogató szolgáltatásait is frissítette.

14 Oracle - Szuverén felhőrégiók Európának
A munkaterhelések futtatásához a legmagasabb szintű biztonságot és szabályozott környezetet igénylő ügyfelek jobb kiszolgálására az Oracle szuverén felhőrégiókat létesít az Európai Unióban. A tervek szerint 2023-ban induló szolgáltatásról Regis Louist, a felhőrégiók színes palettájáról ismert vállalat alelnökét kérdeztük.

16 Eső helyett adateső
Kellő mennyiségű víz nélkül nincs sikeres agrárgazdálkodás, ugyanakkor megfelelő mennyiségű és minőségű adathalmaz nélkül nem alkalmazhatók sikerrel a digitalizációs megoldások a mezőgazdaságban.

18 Lengyel Csaba, ügyvezető, Vialto consulting
Bányásszunk folyamatot - aranyat találunk!

20 Giller Tamás, gazdasági vezérigazgató helyettes, NEO Property Services Zrt.
Kiberbiztonság és ingatlanüzemeltetés
Életem egyik legelső filmes élménye, amely kapcsolódik a kiberbiztonsághoz, az épület-védelemhez, a Die Hard (Drágán add az életed). Terroristák - egy Theo nevű hackerrel - megtámadják a Nakatomi toronyházat, hogy Hans Gruber és csapata bemutatóra szóló kötvényeket lophassanak.

22 Fintech megoldásokkal a korlátozottságokkal élőkért
A fintech szektor fellendülésében kulcsszerepet játszott, hogy a startupok képesek voltak megoldást találni olyan ügyféligényekre, amelyeket a hagyományos pénzügyi szereplők elhanyagoltak. Napjainkban egyre több ügyfélszegmens igényeit kiszolgálja már a pénzügyi szektor, azonban többen továbbra sem kapnak kellően személyre szabott termékeket és szolgáltatásokat. A betegségekkel és fogyatékossággal élők is gyakran szembesülnek ezzel a problémával. Szerencsére a pénzügyi szektor számos szegletében már lehet találni kifejezetten fejlett megoldásokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.