Hirdetés
. Hirdetés

Még az autódban is lehetsz környezettudatos!

|

A hellocristo.hu-ról elérhető Cristo egy autósoknak szánt hasznos alkalmazás, amellyel az a cél, hogy reflektáljanak a változó autóhasználati szokásokra.

Hirdetés

Manapság új divat hódít. Végre egy olyan módi, ami képes tömegeket vonzani, de társadalmilag is hasznos. Ez pedig nem más, mint a fenntarthatóság. Személy szerint hosszú út volt, míg saját életem részévé vált a tudatos környezetvédelem, és ma a mindennapokban igyekszem eszerint élni az élet legtöbb területén - írta Szota Szabolcs, Computerworld Nagykövet és a hellocristo.hu alapítója a Computerworld 12. lapszámának vezércikkében.

Nagyobbik lányom már-már harcos természetvédőként hozta be családunkba azt a szemléletet, amely talán az ő generációjának küldetése: ráébreszteni minket, a nejlont egyszer használó, egy kukát ismerő, állathúst töménytelen mennyiségben zabáló "öregeket", hogy változzunk és változtassunk. Még akkor is, ha elsőre minden lépés kicsinek vagy jelentéktelennek is tűnik.

Ma már látva, hogy mennyien változtatták meg életüket a környezetemben, és tesznek azért, hogy bolygónk életben maradjon, hiszem, hogy valami elkezdődött. Persze az út még nagyon hosszú, de bízom benne, hogy nem túl későn indultunk el a fenntartható jövő irányába. Úgy gondolom, mindenkinek kötelessége, hogy tegyen valamit a környezetvédelem érdekében amennyire lehetősége és eszközei engedik.

Vállalkozóként nemcsak az otthon falai között éreztem a felelősségemet, hanem a cégünk felépítésekor is. Természetes volt számomra, hogy vállalkozásunk életében is mindent megteszünk annak érdekében, hogy legyen jövőnk. Ne csak nekünk, hanem unokáinknak és az ő unokáiknak is.

Azon túl, hogy céges kultúránk része a környezettudatosság, létrehoztunk egy olyan alkalmazást, amelyben szintén szemünk előtt tartjuk a fenntarthatóságot.

A hellocristo.hu-ról elérhető Cristo, egy autósoknak szánt hasznos alkalmazás, amellyel az a célunk, hogy reflektáljunk a megváltozó autóhasználati szokásokra. Hogyan tartjuk szem előtt a környezetvédelmet egy autósoknak szánt alkalmazással?

Parkolási funkciónknál nem felejtettük el a zöldrendszámos autósokat - mivel a mi céges gépjárműveink is elektromosak - és a villanyautós közösség visszajelzései alapján megjelenítjük, hol ingyenes és hol fizetős számukra a parkolás, amit rendkívül kényelmesen, akár automatizált leállítással is fizethetnek az appon belül. Ez persze nemcsak időnyerés a felhasználóink számára, hanem energiamegtakarítást is jelenthet a bolygónknak.

Az igazi nagy dobás azonban egy olyan casco biztosítás, aminek a díját a tényleges autóhasználati idő szerint kell megfizetni. Több tanulmány foglalkozott azzal az elmúlt időszakban, hogy azok az autósok, akik telemetriai eszközt helyeznek el gépjárművükben, sokkal tudatosabban vezetnek. Tapasztalatunk szerint ez ügyfeleink körében is így van. Valós képet adunk vezetési stílusukról és statisztikáikról, amit visszajelzéseik alapján aktívan figyelnek, és törekednek rá, hogy változtassanak a rossz beidegződéseken.

A használatalapú díjfizetés ráadásul egyeseket ösztönöz arra is, hogy egy-egy rövidebb útjuk során inkább más közlekedési formát válasszanak. Valódi attitűdváltás ez, és büszkék vagyunk arra, hogy termékünk ösztönzi az autótulajdonosokat a környezettudatos hozzáállásra.

A Cristoban teljesen online szerződéskötési folyamatot valósítunk meg minden téren, annak érdekében, hogy papírmentes szolgáltatást nyújtsunk.

Fiatal üzletkötőként egy biztosításkötés során még megszámlálhatatlan oldalszámú szerződési feltételt kellett átadnom az ügyfeleknek. Belátom, hogy a papírmentes ügyintézés néha kis lépésnek tűnik, de saját tapasztalatom, hogy az élet minden területén papírmentes folyamatokat alakítunk ki, óriási lépést teszünk a fenntartható jövő felé.

Felelős cégvezetőként és tulajdonosként igazán jó érzés arra gondolni, hogy részünk van a pozitív változásban, és saját környezetünkön túl másokra is hatást gyakorolhatunk. Arra buzdítok minden olvasót, hogy tegyen hasonlóan, és saját eszközeivel szolgálja a fenntarthatóságot, mert hosszútávon nincs más választásunk!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.