Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft - Modern munkához minden egyben

|

Szalay Angelikát, a Microsoft Magyarország kis- és középvállalati értékesítési igazgatóját kérdezte a Computerworld.

Hirdetés

Korszerű vállalati kommunikáció, ez a modern munka lényege. Fejlett támogatásában azonban a - hibrid és távmunkára egyébként nyitott - hazai kis- és középvállalatoknak van még hová előrelépniük. Felhőalapú platformjait integrálva a Microsoft ehhez a kapcsolattartástól a vállalatirányításig átfogó megoldást ad.

Pontosan két éve jelent meg a Microsoft Dynamics 365 Business Central integrált vállalatirányítási rendszer teljesen lokalizált - magyar nyelvű, hazai jogszabályi megfelelőséget is biztosító - változata. A minden platformról elérhető, biztonságos, felhőalapú ERP megoldás a mesterséges intelligencia, az adatalapú döntéshozatal és a Power BI lehetőségeit kínálja a kkv-knak hatékonyságuk növeléséhez és az üzleti kihívások gyors megválaszolásához. Piaci fogadtatásáról Szalay Angelikát, a Microsoft Magyarország kis- és középvállalati értékesítési igazgatóját kérdeztük

Computerworld: A hibrid munkavégzés korában az eddiginél is több kkv használ felhőt immár az együttműködés támogatására is. Milyen érvek szólnak a vállalatirányítás felhőbe vitele, fejlett analitikai és automatizációs támogatása mellett?

Szalay Angelika: A hazai kisvállalatok kétharmada és a középvállalatok háromnegyede távmunkára is lehetőséget ad alkalmazottainak, derült ki az elemzésből, amelyet a Bell Research közreműködésével készítettünk. A kimagasló arány a járványhelyzetben emelkedett ilyen magasra, és ebben az időszakban a Teams használata is felívelt. Felmérésünk azonban rávilágított, hogy a hibrid modellben a kkv-knál továbbra is elsősorban e-mailben zajlik a kommunikáció, a levelezés a kapcsolattartás alapja. A modern munka lényege a korszerű vállalati kommunikáció, de ennek fejlett támogatásában a hazai kkv-k még nem tartanak ott, ahol egyébként a szektor méreténél és üzleti lehetőségeinél fogva tarthatnának.

Egyre szorosabban integráljuk ezért Microsoft 365 és Teams platformjainkat kkv-ra szabott felhőalapú vállalatirányítási megoldásunkkal, a Dynamics 365 Business Centrallal. Ez a korszerű munkakörnyezet a modern munkavégzés minden területét a legfejlettebb megoldásokkal támogatja - beleértve az applikációk készítését, az üzleti tartalom létrehozását és megosztását, a munkafolyamatok automatizálását -, amelyekkel a felhasználók jobb eredményeket érhetnek el, valamint partnereinknek is lehetőséget ad iparági megoldások fejlesztésére.

CW: Mondana konkrét példát ezekre az eredményekre? 

Szalay Angelika: Családi vállalkozásban nőttem fel, napi szinten, közvetlenül is követhettem, hogy a kkv-k milyen kihívásokkal szembesülnek a folyamatok átlátásában, épp ezért példaként a Microsoft egyik referencia ügyfelét, a Hertz Armatúra példáját említeném. A kft. a Dynamics 365 Business Centrallal automatizálta rendelési folyamatát, és logisztikai folyamatait is átfogóan nyomon követhetővé tette, ezáltal kiemelkedő hatékonyságnövekedést ért el. ERP megoldásunk beépített mesterséges intelligenciája értékes felismerésekkel szolgál a készletmozgás tekintetében, a Hertz Armatúra így változatlan alkalmazotti létszám mellett kétszer nagyobb készletet tud feldolgozni.

A mostani gazdasági körülmények között a kkv-k egyik legnagyobb kihívása, a rátermett munkaerő megnyerésén és megtartásán túl, a bérköltség kitermelése. A Business Centralban rendelkezésre álló, mindenkor naprakész adatok, riportok gyors döntésekhez, az automatizált folyamatok nagyobb hatékonysághoz segítik a kkv-kat. A vezetők így mindenkor megbizonyosodhatnak az üzlet megfelelő működéséről, az eredmény pedig magáért beszél.

CW: Hogyan ismerkedhetnek meg a kkv-k ezekkel a képességekkel és tapasztalatokkal, a vállalatirányítás felhőalapú modernizálásának jó gyakorlatával?

Szalay Angelika: A Dynamics 365 Business Central a legnépszerűbb üzleti alkalmazásaink közé tartozik a hazai piacon, amiben közrejátszik, hogy a CRM-re is kiterjedő, integrált képességeit a kkv-k korszerű, felhasználóbarát felületen, hozzáférhető csomagban érik el. A felhőalapú megoldást ebben a szektorban különösen a gyártás és kereskedelem területén bővülő partnerkörrel támogatjuk, folyamatosan fejlesztjük és karbantartjuk. A kkv-k így mentesülnek az üzemeltetés terhe alól, és alkalmazásaikat, adataikat a felhőben nagyobb biztonságban tudhatják. A Microsoft 19 éve van jelen ezen a piaci területen, és ha csak az elmúlt pár év adatait vesszük, ötszörösére növelte azoknak a munkatársaknak a számát, akik a Dynamics 365 és Power Apps termékekkel dedikáltan foglalkoznak. A Microsoft 17 és fél milliárd dollárt költ évente kutatás-fejlesztésre, és ennek az elképesztő mértékű innovációnak köszönhetően több millió felhasználója van a Dynamics 365-nek világszinten.

Mindezeket a lehetőségeket és képességeket igyekszünk minél több kommunikációs csatornán bemutatni a kis- és középvállalatoknak. Emellett a pályázati lehetőségekre is felhívjuk figyelmüket. Bízunk benne, hogy ezek a források hamarosan az EU helyreállítási tervének (Recovery and Resilience Facility) keretéből is elérhetők lesznek, és a hazai kkv-k további, gyorsabb digitális átalakulását is segíteni fogják. Partnereinkkel erre aktívan készülünk, szoftvereket, szolgáltatásokat népszerűsítő kampányunkat máris nagy érdeklődés kíséri.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.