Hirdetés
. Hirdetés

Rakoncza Zsolt - Fókuszban a vállalati informatikai megoldások - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2022. november 3-ai lapszámának online, lapozgatható változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

A tartalomból:

4 Makk Norbert, a Unisys Solutions Center Europe vezetője
Egyenlő esélyek nélkül nincs hatékony hibrid munka
A COVID-19 megmutatta, hogy miért kell gyorsan alkalmazkodniuk a vállalatoknak a nem várt helyzetekhez. Szinte biztosan nem ez lesz az utolsó rendkívüli esemény, amellyel szembesülni fogunk, ezért fontos, hogy az elmúlt évek tapasztalataiból a megfelelő tanulságot vonjuk le.

5 Rakoncza Zsolt, vezérigazgató, Dell Technologies Magyarország
Dell Technologies Forum - Fókuszban a vállalati informatikai megoldások
Az elmúlt években jelentősen megnőtt a vállalati informatikai részlegek felelőssége, hiszen ma már nem csupán a hardverek és szoftverek kezelése az elsődleges feladatuk, hanem a cég üzleti növekedését támogató megoldások és infrastruktúra biztosítása is.

8 DevOps és Kubernetes - modern eszközök fejlesztőknek és üzemeltetőknek
Hogyan építsünk fel egy Kubernetes stratégiát és milyen eszközökkel lehet innovatív, biztonságos és menedzselhető Kubernetes infrastruktúrát létrehozni?

10 Microsoft Ignite 2022 - Felhőben hatékonyabban
Hibrid munkát támogató appoktól kezdve intelligens tartalomkereső és -alkotó eszközökön át a kódírás nélküli automatizálásig a Microsoft száznál több fejlesztést jelentett éves technológiai konferenciáján. Frissített Windows 11 operációs rendszerükkel bemutatkoztak a szoftvercég új laptopjai is.

12 Dell Technologies Summit 2022 - Platform a hálózat peremén
Frontier-projektjében edge műveleti szoftverplatformot fejleszt a peremhálózati alkalmazások és infrastruktúra biztonságos skálázásához, az IoT, többfelhős és más technológiák átfogó támogatásához, jelentette be a Dell Technologies. A gyártó eddigi legkisebb, strapabíró szerverét, valamint a zord edge környezetekbe nagyobb teljesítményt vivő extrém tabletjét is bemutatta, kiberbiztonsági palettáját pedig zero trust megoldásokkal bővítette.

14 Oracle CloudWorld 2022 - Rugalmasabb felhőötvözet
Partnercégeket felhőszolgáltatóvá változtató platform, teljesítménybajnok adatbázis-szolgáltatás és még több nyilvános felhőrégió - az Oracle éves konferenciáján újabb megoldásokat jelentett be elosztott felhőjében. Alkalmazásplatformján a cég saját felhasználóélmény-tervező rendszerét is megosztja a fejlesztőkkel.

16 Nem magánügy, ha rossz a dolgozó közérzete
Leginkább az anyagiak befolyásolják a műszaki területeken, köztük az informatikában dolgozók mentális egészségét. A munka és a magánélet helyes arányának felbomlása, a stressz, a kiégés is hozzájárulhat a rossz közérzethez, és így a teljesítmény romlásához. A problémák megoldásában a munkáltatónak fontos szerepe van.

18 Akár 80 százalékos költségmegtakarítást hozhat a cégeknek a HR-folyamatok digitalizációja
A jelenlegi változékony gazdasági környezetben még inkább fókuszba kerülnek a hatékonyságnövelő megoldások.

20 A Metaverzum lassan valósággá válik
A META, leánykori nevén Facebook október 25-én dobta piacra a legújabb VR headsetet, a Meta Quest Pro-t, amelynek segítségével egyre szélesebb közönségnek válik elérhetővé a metaverzum. A fejlesztéseknek köszönhetően a META pár éven belül ismét régi fényében tündökölhet és a befektetők is pozitívan fogadják ezeket a fejleményeket. A részvények alulértékeltsége pedig egy jó lehetőséget kínál az új befektetők számára.

21 40 év feletti női példaképeket keres a digitális gazdaság területén az IVSZ és a Women in Technology
Az IVSZ és a Women in Technology egy olyan közös pályázatot hirdet, amelyen keresztül a két szervezet példaképeket mutathat a gazdaság szereplőinek és a jövő generációjának.

22 Szintet léptek a jutalomprogramok
Egy sikeres üzlet felépítéséhez kulcsfontosságú a hűséges ügyfélbázis felépítése. Rengeteg vállalat rendelkezik saját jutalomprogrammal, amelynek keretein belül valamilyen formában díjazzák visszatérő ügyfeleiket. Így egy szorosabb, kölcsönösen előnyös kapcsolatot alakítanak ki klienseikkel. Mint számos más területen, a fintech-megoldások itt is felütötték a fejüket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.