Hirdetés
. Hirdetés

Vmware - Okosan a felhőkben

|

Alkalmazásaikat gyorsabban szállíthatják, rugalmasabban és biztonságosabban futtathatják a vállalatok multi-cloud környezetben a VMware új, felhőkön átívelő szolgáltatásaival.

Hirdetés

A cég VMworld 2021 konferenciáján bejelentett fejlesztések a Tanzu alkalmazásplatformtól kezdve a peremhálózati és biztonsági megoldásokon át a hibrid munkavégzést támogató Workspace ONE digitális munkaterületig terjednek.

Elemzők szerint a vállalatok napjainkban átlagosan félezer alkalmazással támogatják üzleti tevékenységüket, amelyek ráadásul több felhőben futnak. A VMware ügyfeleinek háromnegyede például legalább két nyilvános felhőt használ, 40 százalékuk pedig háromnál is többet. Többfelhős (multi-cloud) megközelítéssel a szervezetek az alkalmazásszállítás, ezáltal az üzleti innováció folyamatát is felgyorsíthatják, így nagyobb agilitásra és rugalmasabb állóképességre tesznek szert. A többfelhős környezet ugyanakkor mindennél változatosabb, összetettebb és elosztottabb, amit a vállalatok eddig menedzseltek, és ez a bonyolultság gyakran kompromisszumra készteti őket - a kockázatok magabiztosabb kezelése érdekében inkább visszavesznek a tempóból, és beletörődnek a lassabb előrehaladásba, még akkor is, ha emiatt nőnek a költségek.

Hirdetés

VMware Cross-Cloud néven ezért a szoftvercég idei éves konferenciáján integrált szolgáltatásokat jelentett be, amelyekkel a vállalatok gyorsabban, mégis irányítottan, okosabban és biztonságosabban készíthetnek, vezethetnek be és futtathatnak alkalmazásokat, így digitális átalakulásuk és üzleti innovációjuk során jobban kiaknázhatják a többfelhős környezetek szabadságából és rugalmasságából adódó előnyöket.

Felhőközi szolgáltatások minden apphoz

A multi-cloud a következő 20 év digitális üzleti modellje, amely egész iparágak átalakulását segíti, fogalmazott nyitó előadásában Raghu Raghuram, a VMware vezérigazgatója.

- Már nem az a kérdés, felhőre építsünk-e elsősorban, hanem az, hogy milyen okosan használjuk a felhőket - mondta Raghu Raghuram. - A szervezeteket megilleti a szabadság, hogy mindig a stratégiájukhoz, üzleti céljaikhoz legjobban illeszkedő felhőt használhassák. Felhőagnosztikus megközelítésünkkel ebben, az innováció gyorsításában, egyúttal a felügyelet és az irányítás erősítésében segítjük őket minden környezetben.

Tavaly a vállalatoknak drámai erejű változásokra kellett válaszolniuk, ezért a digitális átalakulás technológiáit hívták segítségül, ilyen irányú fejlesztéseiket minden eddiginél rövidebb átfutással valósították meg, mondta a bejelentés kapcsán Richard Villars, az IDC csoportvezető alelnöke.

- Fejlődésük gyorsításához és elérésük kiterjesztéséhez a szervezetek nagy mértékben felhőalapú technológiákra támaszkodnak a digitális megoldások felé forduló gazdaságban - mondta Richard Villars. - Multi-cloud fókuszú stratégiájával a VMware hathatósan hozzásegítheti a vállalatokat a többfelhős környezetekben és saját adatközpontjaikban üzemelő erőforrások minél teljesebb kiaknázáshoz, állóképességük erősítéséhez és a technológia megbízható, biztonságos használatához, a jobb élmények és üzleti eredmények eléréséhez.

A konferencián bemutatott VMware Cross-Cloud szolgáltatások ehhez több területen is bővítik és továbbfejlesztik a szoftvercég termékportfóliójának képességeit, az alkalmazásszállító platformtól kezdve a felhőalapú infrastruktúra üzemeltetésén, a felhőalapú és a peremhálózati alkalmazások bevezetésén, felügyeletén és monitorozásán át a multi-cloud környezet védelméig és az elosztott munkaerő, a hibrid munkavégzés támogatásáig.

Gyorsabb felhőmigráció félköltségen

A VMworld 2021 újdonságai között mutatkozott be a VMware Cloud with Tanzu szolgáltatások új portfóliója. A felhőinfrastruktúra működtetését és felügyeletét támogató, menedzselt Kubernetes szolgáltatásokat a vállalatok a VMware Cloud on AWS részeként, külön előfizetési díj nélkül használhatják, mondta a szoftvercég, amely más menedzselt Kubernetes megoldásokhoz képest gyorsabb, könnyebb és költséghatékonyabb alkalmazásmodernizálást ígér a felhasználóknak. Nem alaptalanul, mert az ESG és az IDC kutatásai is arra az eredményre jutottak, hogy a VMware Cloud szolgáltatásokat használó vállalatok 300 százalékkal gyorsabb Kubernetes bevezetésre és 46 százalékkal gyorsabb felhőmigrációra, valamint a birtoklási összköltség (TCO) 57 százalékos csökkenésére számíthatnak. Az említett előnyök többek között abból származnak, hogy az IT adminisztrátorok egyetlen platformon, a VMware vCenter kezelőfelületén egységesíthetik a virtuális gépek és a konténerek menedzselését, így percek alatt Kubernetes klasztereket rendelhetnek a munkaterhelésekhez. A platformok üzemeltetői, vagy például az üzembiztonságért, a szolgáltatási szintek megbízható tartásáért felelős szoftvermérnökök a Tanzu szolgáltatások segítségével következetesen menedzselhetik Kubernetes klasztereiket a multi-cloud környezetben.

Konferenciáján a VMware az eredetileg idén tavasszal, béta változatában bemutatott Tanzu Application Platformhoz is újabb képességeket jelentett be, amelyekkel a fejlesztők bármely felhőben elkészíthetik és telepíthetik alkalmazásaikat, a vállalatok pedig üzemeltethetik, felügyelhetik és méretezhetik a szállított szoftvereket, végponttól végpontig ívelő, egységes fejlesztői-üzemeltetői élmény részeként.

Ugyancsak a rendezvényen debütált a VMware Tanzu Community Edition, a platform ingyenesen használható kiadása, amellyel a diákok és a kezdő felhasználók is könnyen beletanulhatnak a Kubernetes konténerek menedzselésébe. A fejlesztői közösség által támogatott, nyílt forráskódú szoftverkiadás igény szerint felhőben vagy helyi munkaállomáson is percek alatt telepíthető és konfigurálható az alkalmazásszállítás teljes folyamatának automatizálásához fejlesztők, üzemeltetők és DevOps mérnökök számára.

A szoftvercég meglévő portfóliójából von ernyő alá a szintén most bejelentett VMware Edge olyan termékeket, amelyekkel a szervezetek több felhőn keresztül, közeli és távoli peremhálózati helyszíneken is könnyebben bevezethetik, futtathatják, menedzselhetik és jobban védhetik edge környezetekre fejlesztett alkalmazásaikat. A VMware Edge palettájára válogatott megoldások segítségével a vállalatok például a peremhálózati appok speciális - többek között teljesítményre és késleltetésre vonatkozó - követelményeinek is egyszerűbben eleget tehetnek. A portfólióba tartozó VMware Edge Compute Stack a virtuálisgép- és konténeralapú szoftverek célzottan összeállított és integrált csomagja, amely jelenleg három (alap, haladó és nagyvállalati) változatban érhető el, de a szoftvercég bejelentése szerint hamarosan egy pehelysúlyú kiadás érkezése is várható rendkívül vékony edge eszközökhöz és könnyű appokhoz. Az edge paletta másik két eleme az SD-WAN képességeket felhőben elérhető biztonsági funkciókkal ötvöző VMware SASE, valamint a VMware Telco Cloud Platform, amely a nagy távközlési cégeknek ad peremhálózati megoldásokat a 4G/5G technológiától kezdve a RAN (radio access network) hálózatig.

Nagyvállalati, modern és peremhálózati alkalmazásainak védelmében világszerte több mint 30 ezer szervezet támaszkodik a VMware biztonsági megoldásaira. Idei VMworld konferenciáján a szoftvercég ezt a termékcsoportot is új fejlesztésekkel bővítette, amelyekkel a felhasználók egy átfogó, bizalmat nem előlegező (zero trust) architektúrán még következetesebben védhetik hálózati végpontjaikat, virtuális gépeiket és konténereiket a különböző felhőkön és alkalmazáskörnyezeteken keresztül. Az új képességekkel a munkaterhelések például zero trust hozzáféréssel védhetők a felhőkben és a helyi adatközpontokban, a VMware CloudHealth Secure State nagyobb rálátást ad a többfelhős környezetek biztonsági állapotára. A Kubernetes Security Posture Management a modern alkalmazások, a VMware SASE és a Workspace ONE az elosztott munkaerő védelmét erősíti, a VMware Cloud Disaster Recovery és Carbon Black Cloud pedig a zsarolóvírus támadások kivédésében, illetve az ilyen biztonsági események utáni helyreállításban segíti a vállalatokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.