Milyen monitort válasszunk munkához?

|

Aki irodában dolgozik, jó eséllyel egész nap egy monitorral szemez - és ha már így kell lennie, tegyünk meg mindent a kényelemért!

Régen még elég volt olyan váltásokban gondolkodni, hogy a "nagy" monitort "laposra" cseréltük, ha a 4:3-as képarányú helyett egy 16:9-eset vetettünk be, a kínálat mára viszont sokkal színesebbé, sokrétűbbé vált, ami némileg megnehezíti a választást, egyben több lehetőséget ad arra, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább optimális megjelenítőt. A munkahelyen valószínűleg keveseknek számít, hogy gyors legyen a válaszidő, magas a felbontás, és a lehető legszebb minőségben fussanak a videojátékok, de számos olyan kijelző akad, aminél az ergonómia és a precizitás került előtérbe. Az LG kínálatából válogatva mutatunk néhány terméket, ami más és más felhasználóknak lehet jó.

LG UltraFine 32UN880 - az ergonómia az első

A professzionális felhasználóknak szánt LG UltraFine 32UN880-at úgy tervezték meg, hogy a lehető legkényelmesebb legyen a használata. A DCI-P3 és a HDR10 technológiákkal kivételes képminőséget láthatunk, a 31,5 colos, 4K-s (3840x2160) IPS kijelző nagy részletességet kínál, és csökkenti a színeltolódást a különböző betekintési szögeknél. Kevés helyet foglaló, az asztalhoz rögzíthető Ergo talpa nagyon rugalmasan állítható, ennek segítségével a kijelzőt közelíthetjük, távolíthatjuk, eltolhatjuk, dönthetjük, és elforgathatjuk. USB-C csatlakozójának köszönhetően még laptopot is tölthetünk vele, 2 USB 3.0 csatlakozójának köszönhetően gyorsan csatlakoztathatunk pendrive-okat és más eszközöket, 2 HDMI és egy DisplayPort csatlakozója pedig lehetővé teszi, hogy egyszerre több eszközt is rákapcsoljunk. Támogatja egyébként az AMD FreeSync technológiáját is, így játékra sem utolsó.

LG 27QN880-B - kényelmes és mozgékony

Az LG27QN880-B sok elemében hasonlít az imént részletezett 32UN880-ra, de kisebb a képátlója: ez 27"-os, ami a legtöbb munkaállomásra még mindig elég. QHD felbontású (2560x1440), IPS panellel szerelt, az sRGB színskálát 99%-ban lefedi, és HDR10-es, így gyönyörűen, pontosan visszaadja a színeket. Asztalhoz rögzíthető Ergo talpa ugyancsak kiemelkedő rugalmasságot kínál, és szintén kapott USB-C csatlakozót a kompatibilis eszközök töltéséhez, valamint 2 HDMI-t, egy DisplayPortot, egy fejhallgatókimenetet, és még egy 5W-os hangszórópárt is építettek bele.

LG UltraWide 34WN780-B - ultraszéles, ultragyors

Amennyiben nagy táblázatokkal dolgozunk, nagy munkafelületre van szükségünk, vagy több monitort használtunk eddig is, az LG UltraWide szériájának tagjai optimálisak lehetnek. A 34"-es LG UltraWide 34WN780-B-t ugyancsak Ergo talpa teszi kiemelten rugalmassá, de fő előnye, hogy 21:9-es képarányú, így nagy felületen tevékenykedhetünk. 3440x1440-es felbontású QHD IPS kijelzője csodálatos képet ad, a HDR10 és a 99%-os sRGB pedig garantálja, hogy élethű, élénk színeket lássunk. Az OnScreen Control használatával gyorsan elérhetjük a monitorbeállításokat, csökkenthetjük például a kék fényt az olvasó módban, vagy a kép vibrálását a szemünk kényelme érdekében.

Az eMAG oldalán számos kiváló LED monitor található kedvező áron - érdemes szétnézni a kínálatban, és a fent is említett szempontok (ergonómia, képarány, méret, rugalmasság) alapján választani!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.