Milyen tabletet érdemes venni 2021-ben?

|

A táblagépeknek van létjogosultsága, sőt, egyes modellek már laptopokat is ki tudnak váltani - bár ez attól is függ, mire és hogyan használnánk őket.

Sok idő eltelt azóta, hogy 2010-ben az Apple bemutatta az iPadet. Nem ez volt a világ első táblagépe, de az első olyan, amin egy bejáratott asztali helyett saját, kimondottan erre optimalizált operációs rendszer futott, és ez óriási különbséget jelentett a korábbi próbálkozásokhoz képest. A cég példáját sokan követték, a konkurens cégek sorra leplezték le saját megoldásaikat, és bár többen lemorzsolódtak mára, vannak, akik még mindig kitartanak, így az is találhat magának optimális tabletet, aki az Androidot jobban kedveli. Most elmondjuk, mit javaslunk 2021-ben. 

Ha a legjobbat akarod: Apple iPad

Több mint 500 eladott készülék után is az iPad a piacvezető, és azért, hogy szerepét megőrizze, az Apple sokat tesz. Nem csak a hardvert, a szoftvert is folyamatosan fejlesztik, és több változatot kínálnak, hogy mindenki megtalálhassa a számára optimális eszközt. A csúcsot az iPad Pro jelenti, melynek legújabb változatában már a Mac-ekben is megtalálható M1-es chip dolgozik, így rengeteg olyan feladatot el tud látni, amit korábban csak számítógépen végezhettünk el. 

Két méretben szerezhetjük be, 12,9"-es és 11"-es modell áll rendelkezésre, és választhatunk olyan modellt is, ami közvetlenül csatlakozik a mobilhálózatokhoz. A Pro modellek gyönyörű kijelzőt, fejlett kamerákat, LiDAR-szkennert kínálnak, a Thunderbolt porton keresztül kiegészítők sorát csatlakoztathatjuk, az Apple Pencillel precízen rajzolhatunk és jegyzetelhetünk, és ha laptopélményt szeretnénk, egy Magic Keyboard segítségével elérhetjük. Ez inkább profiknak szól, akik nem csak szórakoztatásra és dokumentumszerkesztésre, de videóvágásra, fotók retusálására, is használnák tabletjüket.

A legtöbb felhasználó számára viszont elegendő lehet egy iPad Air, amiben az A14 Bionic chip gondoskodik a kifogástalan működésről. Az Apple Pencilt ezzel is használhatjuk, 10,9"-es kijelzőjén a tartalomfogyasztás, az olvasás, a játék és a munka is élmény. Hátul egy 12 megapixeles kamerát találunk, elől egy 7 megapixeleset, ami gyenge fényviszonyok között is kielégítő képet ad. Egy szinttel lejjebb találjuk az iPadet, ami ugyancsak kompatibilis az Apple pencillel, és kedvező ára ellenére megbirkózik 4K-s videók szerkesztésével is, akik pedig egy kompakt készüléket keresnek, azoknak a 7,9"-es iPad mini lehet ideális. 

Ha nem váltanál Androidról: Samsung Galaxy Tab

Ahogy az okostelefonoknál, úgy a tableteknél is a Samsung az Apple legnagyobb riválisa. A Samsung Galaxy tab család legerősebb tagja a Galaxy Tab S7+, ami 12,4"-es, 120 Hz-es frissítésű Super AMOLED kijelzőt kínál, támogatja az S Pent (mely eleve jár hozzá), sőt, a DeX módban, ha monitorra kötjük, egy PC-szerű élményt kapunk. Méretes tárhelyén kényelmesen elférünk, akkumulátora sokáig bírja, hipergyors Qualcomm Snapdragon 865+ processzora pedig a komolyabb feladatokkal is megbirkózik.

Munkához és szórakozáshoz (játékhoz, videókhoz, olvasáshoz) egyaránt ajánlott, ahogy kis testvére, a 11"-es Tab S7 is, ami valamivel szerényebb, de még mindig lenyűgöző kijelzővel rendelkezik. Mindkettő Cellular modellje támogatja az 5G-s hálózatokat. Okostelefonnal párosítva még többet hozhatunk ki belőle.

Persze ha csak kikapcsolódáshoz használnánk, a Huawei vagy a Lenovo kínálatában is találhatunk kedvezőbb árú, szerényebb tudású eszközöket, amik olvasáshoz, videónézéshez tökéletesen alkalmasak, de vágni, dolgozni már kevésbé tudunk rajtuk. Aki a maximumot szeretné kihozni a tabletekből, esetleg sokat utazik, és nem akarja, hogy a laptop súlya húzza a vállát (vagy ne engedjék repülőre szállni a poggyász túlsúlya miatt), az iPaddel és a Galaxy Tabbel nem lőhet mellé, illetve érdemes a hibrid, PC-s operációs rendszert futtató, de érintőképernyős készülékekre is vetni egy pillantást az eMAG.hu-n.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.