Hirdetés
. Hirdetés

A Google új várost épít a dolgozóinak

|

A tech óriásvállalat egy több mint 160 ezer négyzetméteres területen húz fel lakásokat, boltokat, közparkokat és egyéb épületeket San Francisco mellett.

Hirdetés

Egyes óriásvállalatoknak annyi alkalmazottja van, hogy létszámuk felér egy kisebb városéval is. Valószínűleg ezen a gondolatmeneten indult el a Google is, amely most egy kifejezetten nagy beruházásba kezdett, hogy kiépítsen egy teljes városkát, mely irodáknak, lakásoknak, házaknak és szórakozási lehetőségeknek is helyet ad majd. Külön városi jogosultságot nem kap majd, de méretei és lakosainak száma alapján simán járhatna neki mondjuk egy Googleville vagy Google Town közigazgatási megnevezés.

Hirdetés

A Middlefield Park névre keresztelt terület Mountain View-ban, egy nagyjából 162 ezer négyzetméteres területen terül majd el, melyen a cég tervei szerint nagyjából 123 ezer négyzetméternyi irodának ad otthont, emellett 1850 lakást is építenek majd.

"Egy olyan, vegyes-felhasználású környezetet szeretnénk létrehozni, ahol a legtöbb szükséglet és szolgáltatás sétatávolságra van onnan, ahol élsz és dolgozol." - nyilatkozta Michael Tymoff, a Google ingatlanokért felelős vezetője.

Az itt felhúzott házak egy részét kiadásra kínálja majd a cég, tehát nem csak a Google alkalmazottak lakhatnak a területen, emellett az itt elterülő közösségi tereket is megnyitják a nyilvánosság előtt. A vállalat ezzel egy lépést tesz azon kitűzött célja irányába, hogy 20 ezer új otthont hozzon létre San Franciscóban, ezzel csökkentve egy kicsit a Szilícium-völgyben elképesztően megemelkedett ingatlanárakat, melyek jórészt pont a Google-höz hasonló tech-óriások miatt szökelltek az egekbe. Ezen terv részeként az épített lakások közül nagyjából 350-et olcsóbb árfekvésben kínálnak majd, bár nem tudjuk, hogy ez Google mércével pontosan mit jelent.

A Middlefield Park munkálatai jelenleg is tervezési fázisban tartanak, tehát egyelőre semmilyen információ nem érkezett arról, hogy mikor készül el vele a cég, hiszen az építési feladatokat a koronavírus újabb hullámai is hátráltathatják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.