A legmenőbb informatikus pozíciók 1. rész

|

Sorozatunkban áttekintjük az élenjáró fejlesztőcégek által manapság leginkább keresett IT-szakértelmeket.

Mesterséges intelligencia és mély tanulás mérnökök
A mesterséges intelligencia felpörgeti a nagy mennyiségű adatok feldolgozását és értékes összefüggéseket tár fel, nem csoda tehát, hogy ez a szélvészgyorsasággal fejlődő terület egyre több szakembert igényel, miközben a számuk jelenleg rendkívül korlátozott. Aki azt fontolgatja, hogy átképzi magát a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás területére, nem kell attól tartania, hogy ez a szakma egyhamar kimegy a divatból, ugyanis szakértők szerint még hosszú ideig nagy igény mutatkozik majd a fejlesztőcégek részéről az ilyen képzettségű szakemberek iránt.

Komoly feladatok várnak az elkövetkező években a mesterséges intelligenciát fejlesztő mérnökökre. Így például egyelőre nem megoldott, hogy miképpen lehet felépíteni gépi tanulási modelleket olyan esetekben, amikor csak korlátozott mennyiségű adat áll rendelkezésre. Ez jelenleg jelentősen visszafogja az intelligens alkalmazások terjedését. A megoldást erre a problémára adatgeneráló megoldások vagy korlátozott mennyiségű adatból is tanulni képes, még robosztusabb gépi tanulási modellek jelenthetik, amelyek kifejlesztése komoly kihívások elé állítja a szakembereket.

Virtuális és kiterjesztett valóság szakemberek
A Randstad toborzási cég jelentése szerint - annak ellenére, hogy a leginkább keresett szakemberekről van szó - kevesebb, mint 5000 lehetséges jelölt volt az elmúlt év végén a virtuális valóság fejlesztésére meghirdetett pozíciókra. Szakértők szerint bár az idei las vegas-i CES kiállításonn egy sor fogyasztóknak szánt termék jelent meg, a nagyvállalati oktatási és szimulációs területen folyó ígéretes fejlesztéseknek köszönhetően továbbra is rengeteg munkájuk lesz a kiterjesztett és virtuális valósághoz értő mérnököknek. Az alkalmazások következő hullámának az integrációja óriási mennyiségű koordinációs munkát igényel, továbbá gondoskodni kell a megoldások biztonságáról is.

A Gartner előrejelzése szerint 2020-ra a kiterjesztett, virtuális és vegyes valóság megoldások szerves alkotóelemei lesznek a digitális átalakulási stratégiának a vállalatok 20 százalékánál. Mi több, biztonsági szakértők szerint a virtuális valóság alapú kiberbiztonság jelentősen javítani fogja a fenyegetések és rendellenes működések észlelésének, valamint az incidensekre való reagálásnak a hatékonyságát.

A legmenőbb informatikus pozíciók 2. rész

A legmenőbb informatikus pozíciók 3. rész

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!