Hirdetés
. Hirdetés

A metaverzumok multiverzuma: egy feltörekvő termelékenységi erőmű?

|

A vállalatok mindig keresik a módját, hogyan tudnának többet kihozni az alkalmazottaikból, bár a termelékenység fokozása érdekében végzett megfigyelésük rosszul érinti az embereket. Talán a metaverzum segíthet?

Hirdetés

Mint minden új technológiát, a metaverzumot is tévhitek övezik (például, hogy csak egy lesz), és lényegesen több a hype, mint a tartalom. De már most is sikeresen (és nagy léptékben) használják szimulációkhoz a virtuális tárgyak közös építésétől kezdve (mint például egy építész, aki egy épület virtuális reprezentációját készíti el) az autonóm robotok és járművek fejlett teszteléséig. És van lehetőség arra, hogy a termelékenység növelésére is használják, mivel segíthet megoldani az alkalmazottak megfigyelésével és a tőlük való minél több információ megszerzésével kapcsolatos adatvédelmi problémákat, valamint a segítségükre vagy helyettesítésükre érkező autonóm rendszereket.

Mire jó?

Lássuk, hogyan válhat a metaverzum technológia bevezetése a termelékenység nyomon követésének és javításának hatékony eszközévé!

Hirdetés

Jelenleg a metaverzumot nagyrészt szimulációra használják, és ha valódi adatokhoz kötik, mint például a biztonsági rendszerek által előállított adatok, akkor méretarányosan szimulálni lehet egy munkakörnyezetet. Ez lehetővé teszi, hogy mielőtt bevezetnék használják az eszközöket mind az anomáliák kiemelésére, mind a javítások szimulálására. A közvetlen tanulási MI-modelleket használó páros szimulációnak idővel képesnek kell lennie arra, hogy előre jelezze, hogyan működik egy munkavállalói csoport, és így majd lehetővé teszi, hogy az irányelveket a munkavállalók virtuális csoportján kipróbálja anélkül, hogy a valódi munkavállalókat érintené.

Az összesített (és nem az alkalmazottspecifikus) adatok kinyerése lehetővé teszi, hogy megértsük, hogyan töltik az alkalmazottak az idejüket, és egy harang alakú görbét létrehozva azonosítható, hol a legtermékenyebbek és hol a legkevésbé produktívak a meghatározott céljaikhoz képest - lehetővé téve a felsővezető számára, hogy a jobb eredmény érdekében modellezze a változásokat.

Jó példa erre, hogy az egyik processzorgyártónál a vezetők aggódni kezdtek amiatt, hogy túl sok alkalmazott későn érkezik és korán távozik, ezért szigorítást vezettek be, és arra kényszerítették őket, hogy pont nyolc órát maradjanak benn a cégnél. A program ahelyett, hogy növelte volna, inkább csökkentette a termelékenységet. Azok az emberek, akik ellógtak, továbbra is pazarolták az időt a munkahelyükön, míg azok, akik alapból túl sokat dolgoztak, visszavették tevékenységüket pont 8 órányira, ami negatívan hatott a teljesítményükre. Ha le tudták volna modellezni ezt a programot a bevezetése előtt, amit a Metaverzum lehetővé tesz, a vállalat elkerülhette volna ezt a nyilvánvaló és fájdalmas hibát.

Egy másik terület, amely az idők során rosszul teljesített, a nyitott iroda koncepciója, ahol a fülkéket és az irodákat megszüntetik a hívogatóbbnak tűnő közös területek javára. A gyakorlatban ez a megközelítés sokkal zavaróbb volt - a beszélgetések kevésbé voltak privátak, és a zaj nagyobb valószínűséggel zavarta meg az alkalmazottakat. A világjárvány pedig természetesen még problémásabbá tette a nagy és zsúfoltabb közös munkaterületek használhatóságát.

Ennek a koncepciónak a szimulációja, amely lehetővé tette volna, hogy az alkalmazottak virtuálisan belépjenek ezekbe, valószínűleg felszínre hozta volna ezt a zaj- és zavaró problémát. Egy vállalat jobban járna, ha virtuálisan kísérletezne, megtalálná a legjobb konfigurációt, és elkerülné a költséges átalakítást, amely éppen az ellenkező hatást gyakorolja a termelékenységre.

A szimulációtól a való világig

A metaverzum többféle megvalósítást is kínálhat a szimuláció tárgyától függően. És mivel digitális ikreket hozunk létre irodákról és alkalmazottakról, segíthet a vállalatoknak a termelékenységgel kapcsolatos elméletek tesztelésében, mielőtt azok valójában életbe lépnének. A célnak a termelékenység egészséges növelésének kell lennie, nem pedig az alkalmazottakkal szembeni visszaélésnek.

A várakozások szerint a metaverzum az egyik legjobb eszközzé fog fejlődni ahhoz, hogy egy vállalatot jobb hellyé tegyen a munka szempontjából, mind a hatékonyság, mind a dolgozói hűség és a munkahelyi elégedettség szempontjából. De csak akkor, ha jól csinálják. Ez azt jelenti, hogy új foglalkoztatási elméletek tesztelésére kell használni, a termelékenység és a munkahelyi elégedettség javításának kettős céljával. A hátránya persze az, hogy a metaverzumot kevésbé üdvös célokra is fel lehet használni - olyan visszaélésszerű tervek szimulálására és modellezésére, amelyeket a munkavállalók esetleg észre sem vesznek.

Ha már a projekt kezdetén biztosítjuk, hogy mind a munkavállalók, mind a vállalat számára pozitív eredményt érjünk el, az segít a kedvező kimenetel elérésében. A végén valószínűleg megtanuljuk, hogyan lehet jobban megkülönböztetni a jó és a rossz motivációs és termelékenységi erőfeszítéseket, sokkal kevesebb káros hatással az alkalmazottakra. Ez utóbbi miatt ez az erőfeszítés több mint kifizetődő lesz.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.