Hirdetés
. Hirdetés

A Műegyetemi Állásbörzén a villamosmérnökökre volt a legnagyobb kereslet

|

A második helyen a mérnökinformatikus szakma, a harmadikon pedig a gépészmérnök szakma állt.

Hirdetés

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a villamosmérnökökre volt a legnagyobb kereslet a Műegyetemi Állásbörzén: az összesen több mint kétezer ajánlatból közel 150 álláslehetőség a villamosmérnöknek tanulóknak vagy ilyen végzettségűeknek szólt.

A kedden és szerdán tartott 52. Műegyetemi Állásbörzén a második helyen a mérnökinformatikus szakma, a harmadikon pedig a gépészmérnök szakma állt - csaknem 120, illetve több mint 100 állásajánlattal.

Az állásbörze kiállítói közül 37-en angol nyelvű gépészeti modellezés végzettségű szakembereket keresnek, sokan alkalmaznának továbbá műszaki menedzsereket és gazdaság menedzsment szakon végzetteket is. Nagy a kereslet továbbá a matematikusokra, alkalmazott matematikusokra és fizikusokra is.

Orbán Balázs, a rendezvény főszervezője elmondta: a kiállítók között volt néhány fős mikrovállalat és több tízezer főt foglalkoztató multinacionális cég is, foglalkoztatottságuk 11 és 57 ezer fő között mozog. A vállalatoknál foglalkoztatott felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya szektortól függően 9-100 százalék közötti, átlagosan 65,5 százalék - tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.