Hirdetés
. Hirdetés

A technológiai cégeknél folytatódnak az elbocsátások, most a LinkedIn került sorra

|

A professzionális közösségi platform számos alkalmazottja hétfőn kapta meg az elbocsátásról szóló értesítést.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban rengeteg elbocsátás történt mind a nagy, mind a kis tech cégeknél, köztük a Google, a Meta, az Amazon, a Microsoft és mások is megváltak alkalmazottaik egy részétől. Amikor ezeket a leépítéseket bejelentették, sok érintett alkalmazott leporolta a LinkedIn oldalát, hogy megpróbáljon másik állást találni. Most arról szólnak a hírek, hogy a LinkedInt magát is elérte az elbocsátási hullám.

A The Information megerősítette a hírt a LinkedIn tulajdonosától, a Microsofttól származó értesüléssel, miszerint a professzionális közösségi platform számos alkalmazottja hétfőn kapta meg az elbocsátásról szóló értesítést. Az elbocsátások középpontjában a LinkedIn toborzási részlege állt. Az nem derült ki, hogy hány dolgozót érintettek az intézkedések, és arról sem, hogy a vállalat teljes létszámának hány százalékát tette ki a leépítés.

Hirdetés

A LinkedIn 2003-ban indult, és azóta is az üzleti életre és az álláskeresésre összpontosító közösségi hálózat, még azután is, hogy a Microsoft 2016-ban több mint 26 milliárd dollárért felvásárolta a céget. A LinkedIn saját LinkedIn-oldala szerint a szolgáltatásnak jelenleg több mint 850 millió tagja van világszerte.

A Microsoft korábban januárban bejelentette, hogy mintegy 10 ezer dolgozójának elbocsátását tervezi, ami a teljes munkaerő mintegy öt százalékát jelenti. A létszámleépítések között szerepelt a vállalat Mixed Reality részlegénél, a Halo játékokat fejlesztő 343 Industriesnál, és nemrég a GitHub részlegénél történt mintegy 300 munkahely leépítése is - összegezte a Neowin.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.