Hirdetés
. Hirdetés

Ágazati képzőközpontot alakítottak ki Kecskeméten

|

Az ágazati képzőközpontban korszerű szaktantermek és laborok létesültek, amelyek megfelelnek az Ipar 4.0 elvárásainak.

Hirdetés

Ágazati képzőközpontot alakítottak ki európai uniós támogatásból Kecskeméten a vállalkozások szakképzett munkaerő-utánpótlása érdekében - közölte a Kecskeméti Szakképzési Centrum.

A tájékoztatás szerint a Kecskeméti Ágazati Képzőközpont biztosítja a vállalkozások számára, hogy olyan képzett, versenyképes munkaerővel rendelkezzenek, akik képesek megfelelni a gyorsan változó gazdasági igényeknek. A fejlesztés eredményeként a képzőközpont olyan képzést biztosít a diákok számára, amely a legújabb ipari és technológiai trendeket tükrözi.

Az ágazati képzőközpontban korszerű szaktantermek és laborok létesültek, amelyek megfelelnek az Ipar 4.0 elvárásainak. Ezek a felszerelések és berendezések lehetővé teszik a hallgatók magas színvonalú gyakorlati képzését. Emellett számos digitális tananyag, videók és projekt készült, amelyek segítik a tanulást és támogatják a diákok szakmai fejlődését.

Hirdetés

A Kecskeméti Szakképzési Centrum a képzőközpontot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében nyert, mintegy 263 millió forint európai uniós támogatásból alakította ki. A projekt keretében létrejött egy nonprofit kft. is, amely egy működő egységet alkot a Kecskeméti Szakképzési Centrum, az Univer Coop Zrt. és a KÉSZ Holding között. Az alapítók elkötelezettek a kecskeméti szakképzés fejlődése iránt, és kiemelkedő feltételeket teremtettek három ágazatban, a kereskedelem, a gépészet, valamint elektronika és elektrotechnika területén.

Mint írták, az infrastrukturális fejlesztések és a képzési programok színvonala lehetővé teszik a diákok számára szakmai tudásuk gyarapítását és gyakorlati tapasztalatok szerzését. Az összefogás a köz- és magánszféra között pedig a sikeres együttműködés alapját képezi, és hozzájárul a gazdasági szektor versenyképességének és fejlődésének előmozdításához - olvasható a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.