Hirdetés
. Hirdetés

Analitika a teljesítményfejlesztésért

|

Precízebb lesz a kiválasztás, elkötelezettebbek a munkavállalók.

Hirdetés

Az IBM felhőalapú megoldásokat és egy átfogó tanácsadói szolgáltatáscsomagot (Talent and Change practice) jelentett be, amelyek fejlett analitikával és a munkaerő tudományos megközelítésével segítenek a szervezeteknek, hogy pontosabban felismerjék a kimagasló tehetségeket, elmélyítsék a munkavállalói elkötelezettséget és ügyesebben menedzseljék azokat a szervezeti változásokat, amelyeket ügyfeleik jobb kiszolgálása érdekében hajtanak végre.

Hirdetés

A vállalat 25 éve gyűjti tudományos tapasztalatait a munkaerő kérdéseiről. Új szolgáltatáscsomagja mögött 1600 változásmenedzsment szakértő áll, valamint 100 viselkedéskutató, akik feladata segíteni az IBM ügyfeleit, hogy közösségi, elemző és a digitális tapasztalatainkat alakító technológiákkal azonosítsák a szervezetükben kiemelkedően teljesítőket, értékeljék a csapat készenléti állapotát, és megelőzzék a tehetségek kiégését..

A bejelentés jókor érkezik, hiszen egy friss IBM-kutatás szerint a HR-vezetők és a vállalati felsővezetők számára ma a legfőbb prioritás éppen a munkaerő elkötelezettségének növelése és a változásra való készség megerősítése. Ötből két CEO attól tart leginkább, hogy valamilyen, az iparágán kívül működő szervezet kihívása nyomán teljesen újra kell gondolni a munkaerő-kérdéseket: a vállalat személyzeti felépítését és folyamatait is. Nagy feladatnak látják azt is, hogy megnyerjék és megtartsák a top tehetségeket, miközben a már felépített csapatnak maximális elkötelezettséggel kell gondoskodnia az ügyfelekről.

 

A HR számára a változáskezelés is kritikus kérdés. Az IBM Institute of Business Value friss kutatása szerint a megkérdezett 1400 üzleti vezető közel 87%-a úgy gondolja, hogy a szervezetükben nem összpontosul elég figyelem a változás menedzselésére. Sőt, mindössze 20%-uk véli úgy, hogy sikeresen viszik végig a változást a szervezetben, és 40%-uk, hogy egy ilyen jövőbeli feladathoz rendelkezésére állnak az eszközök. A vizsgálat azt is megállapította, hogy a szervezeteknek olyan infrastruktúrát kell felépíteniük maguknak, amellyel képesek bekapcsolni az új technológiákat is a változás menedzselésébe.

Az IBM új „Talent and Change” tanácsadói szolgáltatása segít felkészülni azokra a változásokra, amelyek egy okosabb, jobban kooperáló csapat kialakításához szükségesek. Hozzáférést ad az ügyfeleknek többféle változásmenedzsment módszertanhoz, eszközökhöz és ahhoz a szakértelemhez, amely magánál az IBM-nél és több ezer ügyfelénél gyűlt össze hasonló projektek során. A tanácsadói szolgáltatás bevezetésével párhuzamosan az IBM több új felhőalapú megoldást is elindított, ezek az IBM Cloud Marketplace-en érhetők el.

Az IBM Smarter Workforce néven összefogott HR-támogató eszközeiről sok ügyfél szerezhetett már tapasztalatot. Különösen érdekes a The Military Spouse Corporate Career Network (MSCCN) esete, hiszen ez a szervezet abban segít, hogy a háborúkból hazatérő veteránok és házastársaik értelmes elfoglaltságot, megfelelő munkahelyet találjanak maguknak. Az IBM technológiai támogatását immár 20 ezer házastárs és 8 ezer aktív katona és veterán ügyében vették igénybe. A háborúból hazatérők többsége ugyanis nem könnyen talál munkát. Az MSCCN-nek egyszerre nagyobb sokaság – a szolgálatban állók és családjaik – egyéni adottságaival és igényeivel kell számolnia. Helyzetük paramétereit, pályájuk adatait és a potenciális álláslehetőségeket kell alkalmasan összekapcsolni, s a szervezet ebben nagy hasznát veszi az IBM Workforce kivételes adatelemző képességeinek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.