Hirdetés
. Hirdetés

Átszervezés miatt új vezető a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat élén

|

Barthel-Rúzsa Zsolt államtitkár irányítja a KNBSZ-t május 1-jétől.

Hirdetés

A Honvédelmi Minisztérium (HM) közleménye szerint, a jelenlegi háborús helyzetben jelentősen felértékelődött a hazánk kiber- és fizikai biztonsága ellen irányuló törekvésekkel szembeni hatékony fellépés, amelyben kulcsfontosságú a KNBSZ szerepe. Annak érdekében, hogy a szolgálat ebben a feladatban megfelelő súllyal vehessen részt, szervezeti átalakításra volt szükség.

Ennek megfelelően, 2023. május 1-től a HM keretein belül államtitkár irányítja a KNBSZ működését - jegyezték meg. Az átalakítás tovább erősíti a szolgálat fő célkitűzéseit, a politikai és katonai döntéshozatal és a nemzeti érdekérvényesítő képesség támogatását, valamint a HM és a Magyar Honvédség törvényes működésének biztosítását.

A KNBSZ működéséért felelős államtitkárrá Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter felterjesztése alapján, Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök Barthel-Rúzsa Zsoltot nevezte ki. Barthel-Rúzsa évtizedes politikai elemzői és tanácsadói tapasztalattal rendelkezik - írta a HM.

Hirdetés

Barthel-Rúzsa 46 éves, a Dugonics András Piarista Gimnáziumban érettségizett 1996-ba. Az Evangélikus Hittudományi Egyetemen szerzett teológus-lelkész diplomát. 2004-től püspöki titkárként és lelkészként dolgozott, jelenleg is végez egyházi szolgálatot szakkollégiumi vezetőként. 2003-tól 2004-ig a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke. 2005 óta dolgozik a Századvég Alapítványnál, előbb civil és társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatóként (2005-2012), majd az oktatási és a könyvkiadási terület vezetésével is megbízták (2012-2013), azt követően operatív igazgatói és ügyvezető igazgatói pozíciót töltött be. Jelenleg az Alapítvány elnöke, valamint a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Igazgatóságának tagja. Igazgatósági elnök az állami tulajdonú HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.-ben, idén március végéig kabinetfőnök volt a Honvédelmi Minisztériumban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.