Hirdetés
. Hirdetés

Az amerikai titkosszolgálat vezetője Big Tech munkát kapott

|

James Murray a Snapchat biztonsági vezetője lesz 27 év kormányzati szolgálat után.

Hirdetés

Az amerikai titkosszolgálat igazgatója, James Murray bejelentette visszavonulását, és a Fehér Házból a Szilícium-völgybe távozik. A kormányzati szolgálatban eltöltött 27 év után, amelyből az utóbbi három évben két amerikai elnök védelméért felelt, Murray augusztus elején a Snap, a Snapchat anyavállalatának biztonsági vezetőjeként fog dolgozni.

Murray "úgy védte az amerikai elnökök családjait, mintha azok a sajátjai közé tartoznának. Hihetetlenül hálásak vagyunk az országunknak és a családunknak tett szolgálataiért" - kommentálta távozását Joe Biden elnök és felesége, Jill Biden közleményében.

Hirdetés

Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter elmondta, hogy "óriási hasznát vette" annak, hogy Murray "megbízható tanácsadó és nagyra becsült vezető" volt a DHS-ben, amely 2003 óta felügyeli a titkosszolgálatot.

Murray 2019 májusában vette át a titkosszolgálat irányítását Donald Trump elnök alatt. Az igazgatóként eltöltött három éve alatt "jelentősen hozzájárult az ügynökség folyamatos professzionalizálásához és növekedéséhez, és segített az ügynökségnek eligazodni a történelmi Covid-19-es világjárvány okozta kihívásokban" - áll a Secret Service közleményében.

A Snap szerint a vállalat "izgatott", hogy Murray lett a biztonsági vezetőjük. Amikor augusztus 1-jén jelentkezik új munkahelyén, a vállalat világszerte 5000 alkalmazottjának biztonságáért felel majd, és közvetlenül Evan Spiegel társalapítónak és vezérigazgatónak jelent.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.