Hirdetés
. Hirdetés

Az ELTE Informatikai Kar tovább erősítette pozícióját a felsőoktatásban

|

A legtöbb alapszakon tovább emelkedett a ponthatár a tavalyihoz képest, a legnépszerűbb és legnagyobb alapszakon.

Hirdetés

Az ELTE Informatikai Kar idei felvételi eredményei a felsőoktatási rendszerben elfoglalt pozíció további erősödéséről árulkodnak, miután ponthatárainak tíz éve tartó folyamatos emelkedése töretlen. A Kar a 2022/2023-as tanévre a központi felvételi eljárásban összesen 932 hallgatót vett fel. Az egyetem gólyáinak közel 89 % a állami ösztöndíjas finanszírozási formában tanulhat

Fontos eredmény, hogy az egyes képzési területeken a felvételt nyert hallgatók számának emelkedése a minőség emelkedésével jár együtt. Ezt legjobban az mutatja, hogy az átlagpontszám a a programtervező informatikus (ANA) képzésen a tavalyihoz képest is emelkedett, immár 459 pont.

Hirdetés

A legtöbb alapszakon tovább emelkedett a ponthatár a tavalyihoz képest, a legnépszerűbb és legnagyobb alapszakon, a programtervező informatikus (ANA) képzésen idén 428 volt a bekerülési ponthatár, ami országosan a legmagasabb a programtervező és mérnökinformatikus szakok körében. Az ELTE képzései között is a legmagasabb ponthatárral rendelkező nagy létszámú képzések között szerepel a programtervező informatikus szak.

Rendkívül sikeres az ELTE szombathelyi képzési helyszínén a programtervező informatikus alapszak, melyre 337-es ponthatárral lehetett bekerülni, évről évre emelkedő létszámmal, idén 50 fő nyert felvételt. Korábbi évekhez hasonlóan magas felvételi ponttal (320 pont) a legjobb diákok jutottak be az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet gyakorlatorientált gépészmérnök képzésére, ezzel az ELTE IK vezeti a gépészmérnöki szakok listáját is.

A Kar képzési portfóliója is bővül szeptembertől, az újonnan hirdetett geoinformatika mesterszak 4 fővel indul szeptemberben.

Ezekkel az eredményekkel 2022-ben is az ELTE Informatikai Kar az ország vezető intézménye a programtervező informatikus és mérnökinformatikus képzési területet tekintve. Az idei felvételi pontszám emelkedés azt igazolja, hogy az informatika területén tanulni vágyó fiatalok nagyra értékelik az ELTE Informatikai Kar biztos elhelyezkedést és a nemzetközi szinten is versenyképes, kettős diplomás mesterképzéseit.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar pótfelvételi eljárást hirdet a szombathelyi duális gépészmérnöki képzésére és a szombathelyi programtervező informatikus alapképzésre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.