Hirdetés
. Hirdetés

Az IND Group alapítója és ügyvezetője, Dr. Vinnai Balázs lett „Az év üzletembere”

|

2013-ban tízedik alkalommal adták át az EY Az év üzletembere díjakat.

Hirdetés

„A Magyarországon már tízedik éve megrendezésre kerülő EY Az év üzletembere program a sikeres vállalkozásokról szól, amik kulcsszerepet játszanak a válságot követő építkezésben. Az évtizedes múltra visszatekintő gála azok előtt a magyar üzletemberek előtt tiszteleg, akik eredményesen és jövőbe mutatóan válaszoltak a gazdasági, társadalmi változásokra, és akik az elmúlt években is a minőségre, az értékteremtésre és az innovációra helyezték a hangsúlyt” – mondta Havas István, az EY vezérigazgatója.

Hirdetés

Idén a pályázók elsősorban az IT szektort és a gyártó cégeket képviselték. A megmérettetésen induló vállalkozások összbevétele megközelítette a 150 milliárd forintot, és országszerte közel 5000 munkavállalót foglalkoztatnak. A budapesti és vidéki jelöltek közel azonos arányban vettek részt idén a programban. A legfiatalabb cégvezető 28 éves volt, míg a legidősebb a 74. életévét töltötte be.

Az EY „Az év üzletembere” fődíjat idén, Dr. Vinnai Balázs, az IND Group alapítója és ügyvezetője vehette át, aki sikereiért 2005-ben már elnyerte „A jövő ígérete” különdíjat. Az elmúlt hét évben Dr. Vinnai Balázs vezetése alatt az IND töretlenül folytatta eredményes működését.

„Az 1997-ben 50 ezer forintból „garázscégként” alapított vállalkozás mára egy 3,7 milliárd forintos árbevételű, több mint 200 főt foglalkoztató, jobbára a nemzetközi piacon tevékenykedő technológiai vállalattá nőtt. Folyamatos bővülésének és megújulásának köszönhetően a digitális banki felületek vezető európai specialistája lett. Szakosodott tudásuk és fókuszált tevékenységük alapjaiban változtatta meg a pénzügyi szolgáltatások piacát. Különösen nagy teljesítmény ez egy igen kompetitív és nemzetközi versenytársakkal dominált piacon. Sikerei megbízói számára is garanciát jelentenek a növekedésre. Újításai és innovációs tevékenysége révén ügyfelei sorra nyerik a szakmai elismeréseket. A régióból egyedüliként került fel idén a vállalkozás a pénzügyi szektor technológiai beszállítóit rangsoroló nemzetközi FinTech100-as listára. A nyertes vállalkozó megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét. 2005-ben elnyerte az Ernst & Young Az év üzletembere „Jövő ígérete” különdíját. Eredményessége, nemzetközi üzleti sikerei, vállalkozásának növekedése bizonyította, hogy akkor a Bírálóbizottság helyesen döntött” – indokolta döntését a Független Bírálóbizottság.

A „Példakép” különdíjat idén Majoros Béla József nyerte el. A Csaba Metál Öntödei Zrt. vezérigazgatója 1993-ban alapította meg vállalkozását Békéscsabán, ahol egymaga készítette az első öntvényeket.

Árvai Péter, a „Merész újító”, a Prezi.com társalapítója és ügyvezetője, a Prezi fejlesztését egy Királyi Pál utcai egy szobás irodából indította útjára 2008-ban. A díjazott 18 hónapot dolgozott fizetés nélkül, kizárólag arra koncentrálva, hogy a cég gyors növekedést tudjon elérni. Ennek eredményeként az első sikerek már rögtön a termék piacra kerülése után megmutatkoztak. Mára a Prezi 180 szakembert foglalkoztat 26 országból, 2 irodában.

A „Jövő ígérete”, Fazekas Gábor, a Mikropakk Kft. tulajdonosa lett, aki mérnöki diplomája kézhez vételével szinte egy időben tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapjától vette át a családi vállalkozás vezetését 2002-ben. Irányításával a cég adózás előtti eredménye az elmúlt 10 évben a jegyzett tőke háromszorosáról tizenháromszorosára nőtt.

 

A díj kiírásának megfelelően Dr. Vinnai Balázs képviseli 2014-ben Magyarországot az EY „World Entrepreneur Of The Year” gáláján Monte Carlóban, ahol az egyes országok fődíjának nyertesei vesznek részt. Hasonlóan a nemzeti versenyekhez, itt is kiemelkedő üzletemberekből és világszerte elismert szakemberekből álló Bizottság hoz majd döntést a legkiválóbb nemzetközi vállalkozó személyéről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.