Hirdetés
. Hirdetés

Betegen az irodában: tippek a túléléshez

|

Megesik, hogy az embernek betegen is be kell mennie munkahelyére. Néhány hasznos tanácsot adunk a helyzet kezeléséhez.

Hirdetés

Az influenza idényének beköszöntével elkerülhetetlenül nő a betegszabadságok száma is. A határidők, az ügyfelekkel megbeszélt találkozók azonban nem várnak, így előfordul, hogy az ember nem tud pár napot kivenni. Mások munkájuk miatti elkötelezettségből, bűntudattól űzve, vagy a felhasználható szabadnapok hiánya miatt döntenek úgy, hogy betegen is bemennek dolgozni.

Meglepően népes azok tábora, akik meghűlés vagy náthás tünetek esetén sem maradnak otthon, bár kaparó torokkal, hasogató fejjel és folyó orral nem tudnak olyan hatékonyan dolgozni, mint egyébként, és ez rosszabb lehet, mint kihagyni egy-két napot a gyors felépülés érdekében - mondta testvérlapunknak, a CIO-nak Amanda Mitchell, a vezetői tanácsadással foglalkozó Our Corporate Life alapítója.

De ha mégis bemennek az irodába, Mitchell a következőket tanácsolja a beteg munkavállalóknak:

1. Öltözködjön rétegesen - Számítson rá, hogy forróságot érez majd, vagy vacogni kezd, esetleg felváltva mindkettőt. Öltözzön az üzleti környezetnek megfelelően, de válasszon kényelmes ruhadarabokat.

2. Szedjen megfelelő gyógyszereket - Ha a tünetek enyhítésére gyógyszert kell szednie, kerülje azokat a készítményeket, amelyek elálmosíthatják, vagy alkoholt tartalmaznak. Számos olyan, vény nélkül kapható készítmény közül választhat, amely hatásával nem fogja zavarni a munkavégzésben.

3. Ne nyafogjon - Kerülje a panaszkodást, ha betegsége ellenére mégis úgy döntött, hogy bemegy a munkahelyére. A siránkozástól mindenki rosszabbul fogja érezni magát, és kollégái attól tartanak majd, hogy őket is megfertőzheti. Helyette igyekezzen pozitívan hozzáállni a helyzethez, és ne arra összpontosítson, amit érez, hanem arra, amit tennie kell.

4. Hidratáljon - Fogyasszon sok folyadékot, a víz mellett a forró leves és a tea is jó választás lehet. Hidratáltan tisztább lesz a feje, és a tüneteit is könnyebben elviseli.

5. Vegye könnyedén - Ha betegsége ellenére mindenképp be kell mennie az irodába, akkor igyekezzen könnyűvé tenni a napot, amennyire ez lehetséges. Foglalkozzon a szükséges, de nem sürgető feladatokkal, például adminisztrációval, logisztikai tervezéssel vagy kapcsolatépítéssel, szakmai önéletrajzának vagy LinkedIn profiljának frissítésével. A nagy pályázatok, árajánlatok vagy prezentációk készítését próbálja átütemezni későbbre, amikor már jobban érzi magát, és hatékonyabb lesz.

6. Tudja, hol a határ - Tünetei persze súlyosbodhatnak, és hatékonysága is romolhat a nap előrehaladtával. Ebben az esetben ne erőltesse tovább a munkát, menjen haza, esetleg forduljon orvoshoz. Előfordul, hogy az embernek nincs más választása, mint hogy egy csomag papírzsebkendő, néhány videofilm és forró tea társaságában, a takaró alatt, pizsamában összekuporodva kivárja, amíg jobban lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.