Hirdetés
. Hirdetés

Bővít a GE Healthcare

|

Kétszer annyi fejlesztő dolgozik majd a kompetenciaközpontban.

Hirdetés

A fejlesztőcsapatok olyan új technológiákat fejlesztenek majd ki, amelyek támogatják a súlyos betegségek diagnosztizálását és hatékonyabbá tehetik az egészségügyet.

Hirdetés

A GE Healthcare bejelentette, hogy bővíti szegedi fejlesztőközpontját. Az eseményen részt vett Kemény Lajos professzor, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese, Nagy Sándor, Szeged alpolgármestere, valamint a vállalat képviselői, akik ismertették a jövőbeli terveket: hamarosan 20-ról 40 főre nő a szoftverfejlesztők száma, így kétszeresére bővül a szegedi kompetencia központ.

A megnövelt létszámú fejlesztőcsapat olyan innovatív szoftvermegoldások fejlesztését segíti majd elő, melyek hatékony támogatást nyújtanak súlyos betegségek diagnosztizálásában, például a máj daganatos megbetegedései és egyéb rendellenességei esetén. A szegedi fejlesztők emellett jelentős szerepet vállalnak a Predix, a GE robosztus egészségügyi alkalmazásokat támogató szoftverplatformjának fejlesztésében is. Az új platform célja, hogy összekapcsolja az embereket, az adatokat és a gépeket egy globális hálózatban, megteremtve az Ipari Internetet az egészségügyben. A fejlesztésének köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban juthatnak életeket mentő információkhoz a szakorvosok és egészségügyi dolgozók így gazdaságosabbá válhat az ellátás.

A szegedi kompetencia központ bővítése lehetővé teszi a Szegedi Tudományegyetem orvosaival és kutatóival régóta fennálló gyümölcsöző együttműködés továbbvitelét és összekapcsolja a helyi kompetenciaközpontot a GE IT világszerte működő fejlesztési csapataival, így Budapesttel, és a kaliforniai San Ramonnal.

 

“Úgy gondolom, hogy a szoftverben hatalmas lehetőségek vannak arra, hogy választ adjon a világ legnagyobb egészségügyi kihívásaira. A szegedi beruházás jelentős mérföldkő számunkra, és azt gondolom, hogy megfelelően tükrözi elkötelezettségünket az újítás és kiválóság iránt. A szoftvermérnökök kiemelkedő csapatát alapítottuk meg Magyarországon; napjainkban világszerte négy páciensből egyet az általunk kifejlesztett képfeldolgozó szoftverrel diagnosztizálnak. A szegedi csapat bővítésével ráadásul a munka is nagyban felgyorsul majd” - emelte ki Vámos Tamás, a GE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A GE Healthcare és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködés eredménye az az új képfeldolgozó szoftver, mely a májbetegségek diagnosztizálásában nyújt hatékony segítséget. Az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság 2014-ben megrendezett kiállításán - az iparág éves bemutatóján, mely a világ minden részéről vonzza a radiológusokat - a Hepatic VCAR képfeldolgozó szoftvert is bemutatták, mely a máj- és a májléziók szegmentálásában és kiértékelésében, valamint az időbeli változás követésében segíti az orvosokat.

„Az Egyetem számára az iparral való kapcsolatok egyre inkább felértékelődnek a következő években. A közös együttműködések kapcsán kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy olyan termékek kerüljenek előállításra, melyek ipari hasznot is hoznak. Úgy gondolom, hogy a GE Healthcare és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködés ennek kiváló példája.” – emelte ki Kemény Lajos, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese.

“A GE Healthcare missziója, hogy olyan fejlesztéseket valósítson meg, melyek az egészségügyet olcsóbbá és hatékonyabbá teszik, miközben a betegellátás minőségét is javítják. Nagy örömömre szolgál, hogy kiváló fejlesztői csapatunk olyan specialistákkal bővül, akik a világ többi részén található IT csapatainkkal együtt az ipari internet fejlesztésében fognak részt venni. Az általunk méltán tisztelt Szegedi Tudományegyetemmel erős kapcsolat áll fenn, melyet a kiemelkedő minőség valamint a tudományos szakismeret jól tükröz. Fantasztikus érzés számunkra, hogy együtt dolgozhatunk egy egészségesebb Magyarországért, egy egészségesebb világért.” - hangsúlyozta Ferik Attila, a GE Healthcare szoftver platform fejlesztési igazgatója.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár