Hirdetés
. Hirdetés

Célkeresztben Magyarország

|

Nemzetiséget tekintve főként finnek és szerbek, végzettség szerint pedig leginkább mérnökök költöznének Magyarországra munkavállalás céljából - áll a Profession.hu felmérésben.

Hirdetés

Az állásportál megbízásából, 200 ezer álláskereső megkérdezésével készült felmérés eredményei szerint a világ 189 országának lakosai közül a finnek és a szerbek szeretnének a legnagyobb arányban (16 százalék) Magyarországra költözni. Utánuk a szomszédos Románia és Szlovákia mellett Franciaország állampolgárai szerepelnek 12 százalékkal.

Hirdetés

Érdekes, hogy nemcsak Ukrajnában, de Portugáliában is minden tizedik lakos gondolja vonzó célpontnak Magyarországot, ha munkáról van szó - írták.

A vizsgálat szerint végzettséget tekintve a mérnökök körében a legmagasabb a Magyarországra költözési hajlandóság: a mérnök végzettségű válaszadók több mint egyötöde élne szívesen Magyarországon. Megjegyezték: a kereslet és kínálat tökéletesen kiegészíti egymást, hiszen az állásportál 2014-es adatai szerint rendkívül nagy a kereslet a jó mérnökökre.

A mérnökök után a közgazdaságtani és adminisztrációs végzettséggel rendelkezők (9-9 százalék), valamint az informatikai szakemberek (8 százalék) költöznének legnagyobb arányban az országba - tették hozzá.

Azok, akik szívesen jönnének Magyarországra dolgozni, azért vágynak ide, mert lehetőséget látnak arra, hogy új élményeket (76 százalék) és különleges munkatapasztalatot (74 százalék) szerezzenek. Sokakat a magyar kultúra megismerése és a jobb állásajánlatok (68-68 százalék), valamint a jobb karrierlehetőségek (64 százalék) motiválnak.

A Magyarországra szívesen költöző válaszadók leginkább a közlekedés miatt aggódnak, és az ezzel kapcsolatos információk érdeklik őket. Ezt szorosan követi a nyelvtanulás lehetősége, az adózás és a családtagok számára nyitott munkalehetőségek. A legkevésbé a gyermekfelügyeletet és az oktatást tartják fontosnak.

 

Ezt részben az magyarázza, hogy leginkább olyanok költöznének ide, akik nem élnek tartós kapcsolatban és nincs gyermekük (38 százalék). A férfiak számára vonzóbb az ország: a Magyarországra vágyók csupán egyharmada nő.

Mint írták, ha már valaki Magyarországra költözne, általában hosszú távra tervez: a válaszadók csaknem 60 százaléka szerint érdemes több mint 5 évet itt töltenie. Tizenhárom százalékuknak már minden szükséges engedélye is megvan ehhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.