Hirdetés
. Hirdetés

Digitális térségfejlesztési képzéssel javítják a települések vonzerejét

|

A posztgraduális képzés a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Edutus Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös szervezésében valósul meg.

Hirdetés

A Digitális Jólét Program (DJP) szakmai támogatásával 2018-ban indult el a kistelepülések szakemberei számára az első okosváros tematikájú, diplomát adó Digitális Térségfejlesztési Szakember Posztgraduális Képzés, valamint a középfokú végzettséget biztosító Digitális Térségfejlesztési Referens Webinárium. Az így kiképzett szakemberekre kulcsszerep vár Magyarország okos város és okos falu fejlesztéseiben.

A Digitális Térségfejlesztési Szakember Posztgraduális Képzés célzottan a térség- és településfejlesztési, valamint településrendezési feladatokat ellátó szakemberek számára indult, és az okosváros-fejlesztések elméleti és gyakorlati hátterébe nyújt betekintést. A posztgraduális képzés a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Edutus Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös szervezésében valósul meg. A képzés során húsz tárgyat kell a hallgatóknak teljesíteniük, úgynevezett "blended learning" formában: félévente néhány alkalommal megtartott, személyes jelenlétet követelő előadásokkal, gyakorlatokkal.

Hirdetés

Az eddig végzett hallgatók visszajelzései alapján a képzés időtartama alatt átfogó tudás szerezhető a hazai és nemzetközi szinten rendelkezésre álló digitalizációs technológiákról, azok szabályozási kereteiről és az okostelepülések fejlesztési folyamatáról a tervezéstől a megvalósításig.

A Digitális Jólét Program szakértői felismerték, hogy nemcsak felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára lehet hasznos ez a képzés, ezért elsősorban a kistelepülések képviselői számára - a Digitális Falu Program keretében - elkészítettek egy rövidebb időtartamú online kurzust, a Digitális Térségfejlesztési Referens Webináriumot.

A népszerű webináriumra eddig több mint 1300 hallgató iratkozott be, ebből már közel 800 fő szerezte meg a referensi minősítést. dr. Gál András Levente a DJP szakmai vezetője szerint "Az ország minden tájáról, elsősorban kisebb településekről jelentkezett hallgatók a webináriumot elvégezve képesek lesznek arra, hogy összekössék a települések igazgatási és működtetési gyakorlatát a digitalizáció által kínált lehetőségekkel."

A képzést elvégzők az Alumnihálózatba történő belépéssel egy komplex szolgáltatáscsomagot kapnak saját maguk és a településük számára. A szolgáltatáscsomag többek között egy rendszeres konferenciákról, lehetőségekről és újdonságokról szóló szakmai hírlevelet, egy célzottan a hálózat tagjai számára szervezett negyedéves workshopsorozatot és egy online zárt szakmai csoportba való felvételi lehetőséget tartalmaz az informálisabb ügyek megvitatására, illetve a jó gyakorlatok megosztására.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.