Hirdetés
. Hirdetés

Diplomahamisító után korábbi Google vezető a Yahoo élén

|

Marissa Mayer lett az ismert portál vezérigazgatója.

Hirdetés

marissa_mayer
marissa_mayer
Bejelentette a Yahoo, hogy Marissa Mayert választotta meg CEO-nak. Ezzel Mayer váltja Scott Thompsont, aki kiszínezett önéletrajza miatt bukott meg cégvezetőként. A rákbetegséggel is kezelt Thompson azt állította magáról, hogy pénzügyi diplomája mellett hasonló fokú informatikai végzettséggel is bír, melyet a Massachusetts-i Eastonban található Stonehill College-en szerzett. Mint kiderült, csak az előbbivel rendelkezett ténylegesen, informatikából nem szerzett diplomát.

Mit kell tudni Mayerről? A hölgy volt a Google huszadik alkalmazottja, vagyis igen régi motoros volt már a keresővállalatnál, miután váltott. Bizonyára nem volt számára könnyű eljönni korábbi munkaadójától, mivel az egyik legfontosabb szerepet töltötte be, és az egyik legjobban ismert vezetője volt a cégnek. Többek között a Google Local, Maps és Location termékekkel foglalkozott.

Komoly teher nehezedik Mayerre. Thompson nem tudta végigvinni elképzeléseit, hiszen alig pár hónapot töltött az egyre nehezebb helyzetbe kerülő Yahoo-nál. Ő egyébként azt a Carol Bartzot váltotta, aki az Autodesknél töltött CEO-skodását követően 2009-ben lett a portál üzemeltetőjének első embere. Ám korábbi tapasztalatai ellenére nem tudta hozni azokat a számokat, amit a részvényesek, az igazgatótanács elvárt tőle, és elmaradt a Yahoo technológiai megújulása is.

Az igazgatóasszony elé ugyanaz a kihívás tornyosul, mint elődeinél: a tulajdonosok remélik, hogy képes lesz talpra állítani a folytonos vezércseréktől, a hullámzó pénzügyi teljesítményből adódó bizonytalanságoktól és a Google-Facebook kettős egyre erősödő piaci nyomásától meggyötört vállalatot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.