Hirdetés
. Hirdetés

Erősíteni kell a nők szerepét az ICT szektorban

|

A világ egyik vezető globális ICT szolgáltatója, a Getronics számára a munkahelyi sokszínűség és a nemek egyenlőségének támogatása nem egy jól hangzó szlogen csupán, hanem a mindennapi gyakorlatban érvényesülő kötelező alapelv.

Hirdetés

A Getronics a nemzetközi nőnap alkalmából ismételten és nyilvánosan megerősíti elkötelezettségét a teljes körű esélyegyenlőség mellett. A Getronics mindent megtesz, hogy hatékonyan elősegítse és támogassa a női munkatársak vezetőként való szerepvállalását, hogy ezzel is inspiráló mintát mutasson a vállalaton és az ICT szektor egészén belül.

A Getronics női esélyegyenlőségért való elkötelezettségét jól bizonyítja Deborah Exell globális humántőke és változási igazgató 2018. májusi kinevezése, illetve Irene Veldstra Benelux államokért felelős igazgató jelölése a DataNews által meghirdetett "Az év női ICT szakembere" díjra. Ugyanebbe a sorba illeszkedik a Getronics által életre hívott "Nők a technológiában" címet viselő program is.

Hirdetés

"A nők sajnos hagyományosan alulértékeltek és alulreprezentáltak az üzleti életben, és ez különösen igaz az informatika és a telekommunikáció világára. Mi a Getronics-nál változtatni szeretnénk ezen, ezért kiemelten támogatjuk a nőket. Célunk, hogy követendő példákat állítsunk, pozitív mintákat mutassunk az ICT szektor iránt érdeklődő fiatal nők számára, ezzel is segítsük őket áttörni a bevett sztereotípiákon" - hangsúlyozta Deborah Exell, a Getronics globális humántőke és üzleti átalakulások igazgatója. "A Getronics egy olyan vállalat, ahol hiszünk abban, hogy az üzlet és a siker lényege a nálunk dolgozó munkatársakban és általában az emberekben rejlik. Éppen ezért nálunk, a Getronics-nál a női esélyegyenlőség nem egy elvont távoli cél, hanem a mindennapi munkánk gyakorlati és magától értetődő része - legyen szó akár munkaerő-felvételről, képzésről, előléptetésről vagy bérekről és juttatásokról."  

A 2018. augusztusában "Nők a technológiában" címmel elindított kezdeményezésével a Getronics ambícióik megvalósítására, képességeik maradéktalan kibontakoztatására bátorítja a nőket a többnyire még ma is férfiak által dominált ICT világban. A program számos olyan gyakorlati elemet tartalmaz, amelyek segítik a nők vállalaton belüli rövid, közép és hosszú távú előrejutását:

  • coaching program;
  • munkacsoportok és regionális kerekasztalok a kezdeményezés előre mozdítása, a stratégia továbbfejlesztése és az új tehetségek megtalálása érdekében;
  • eseményeken való részvétel;
  • együttműködések egyetemekkel és más szervezetekkel;
  • a "Nők a technológiában" 2020-as stratégiai kidolgozása.

"Célkitűzésünk, hogy a vállalatok üzleti átalakulásának meghatározó globális partnerévé váljunk. Ezért számunkra magától értetődő, hogy saját példánkon is megmutassuk ennek az átalakulásnak az előnyeit. Szeretnénk pozitív mintaként szolgálni a jövő munkahelyei számára a vállalaton belüli csökkenő férfi-dominancia és a növekvő sokszínűség tekintetében is" - mondta el Nana Baffour, a Getronics csoport elnök-vezérigazgatója. "Mindez egybevág vállalatunk sokszínűségről vallott szemléletével, amely mindig is a Getronics egyik erősségét adta. Nyitottak vagyunk a különböző megközelítések és nézőpontok megértésére, hiszen ez nemcsak személyes szinten gazdagít, de üzleti értelemben is hozzásegít, hogy szolgáltatásainkkal kivételes felhasználói élményt tudjunk nyújtani ügyfeleink számára."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.