Hirdetés
. Hirdetés

Ezt kell tudnia egy mai szoftverfejlesztőnek

|

Az adattudomány terén meglévő szakértelem egyre fontosabbá válik a programozók számára, mivel a szoftvereket mesterséges intelligenciával "tréningezik".

Hirdetés

Szinte mindenre komoly hatással van a mesterséges intelligencia az autóktól és az egészségügytől kezdve egészen az otthonok automatizálásáig és a sportokig. Ugyancsak jelentősen befolyásolja a szoftverfejlesztést, ugyanis a programozóknak egyre inkább adattudósokká kell válniuk, vélekedik Jim McHugh, az Nvidia mesterséges intelligenciával foglalkozó egyik vezetője, aki a vállalat mély tanulásra és az elemzések felgyorsítására használt DGX-1 szuperszámítógépének fejlesztéséért felelős részlegnek az alelnöke és vezérigazgatója.

A mesterséges intelligencia és a mély tanulás alkalmazása azt jelenti, hogy más módon kell megírni a szoftverkódot. Meg volt változni az a régóta fennálló paradigma, hogy a fejlesztők hónapokat töltenek a funkciók megírásával.

A mesterséges intelligencia eljövetelével az adatok beépülnek a fejlesztési folyamatba, hogy a szoftver betekintést nyújthasson az összefüggésekbe. Adatokat használunk a szoftverek tréningelésére, hogy azok intelligensebbé váljanak, nyilatkozta McHugh. Az adatok teszik képessé a szoftvert az interaktivitásra.

Bár az olyan összetevőkre, mint a felület és az alkalmazásfolyam továbbra is szükség lesz, az adatok fogják meghatározni, hogy a szoftvereket milyen irányba fejlesszék tovább. A szoftverek újabb verziói annak az eredményei lesznek, hogy tanulással új szintre emelték képességeiket, vagyis a frissítések új adatkészleteken és tapasztalatokon alapulnak majd.

Találgatások láttak napvilágot arra vonatkozólag, hogy az intelligens gépek csökkentik majd a programozók iránti igényt, McHugh szerint viszont valójában új szakértelemmel rendelkező fejlesztőkre lesz szükség a jövőben. A fejlesztők gondozni fogják az adatokat, és levezénylik a szoftverek öntanulási folyamatát Python szkriptekkel és a szoftverekkel való interakció útján. A programozók át fogják képezni magukat, jobban értenek majd az adattudományhoz és a mesterséges intelligenciához.

A szoftverfejlesztés mellett a mesterséges intelligencia számottevő hatással lesz a dolgok internetére, olyan intelligens alkalmazások kifejlesztését téve lehetővé, amelyek együttműködnek az IoT-eszközökkel, és feldolgozzák a begyűjtött adatokat. Ugyancsak komolyan átalakítja majd az autóvezetést, mivel a járműveket önjáróvá teszi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.