Hirdetés
. Hirdetés

Felkapott tudás

|

Az IT- és telekommunikációs szektor munkaerőpiaca továbbra is a jelöltek által vezérelt, ezen belül egyes területeken tovább erősödött az álláskeresők pozíciója.

Hirdetés

Kiváltképp igaz ez a fejlesztés területén, ahol a legkeresettebb Javán és .NET-en kívül újabb technológiák jelentek meg. A legismertebb programozási nyelvek azért olyan népszerűek, mert sok nyílt forráskódú könyvtárral, frameworkkel rendelkeznek, amelyek könnyebbé teszik a kódírást.

Hirdetés

A hazai autóipari beruházások miatt folyamatosan nő az igény beágyazott megoldások fejlesztői iránt, ennek köszönhetően továbbra is nagy népszerűségnek örvend a fejlesztők körében a C és a C++ programozási nyelv. Azonban egyre inkább jellemző, hogy olyan kihívásokkal szembesülnek a fejlesztők, amelyek megoldásához a nagy programozási nyelvek sokoldalúsága sem elég. Az elmúlt időszakban egyre több front-end fejlesztő kezdett el "kedvenc" - a fejlesztési projektnek legjobban megfelelő - Javascript keretrendszert választani.

Ezek közül a legnépszerűbbek az Angular.js és a React.js. A kliensoldalt követően a szerveroldal fogja ezeket a lehetőségeket kiaknázni olyan eszközökkel, mint például a Node.js.

A big data térhódításának köszönhetően meglepő módon egyre népszerűbbé válik az R, ez a nyílt forráskódú programozási nyelv, és a DevOps módszertan, amely segít a folyamatok automatizálásában és a robusztus adatbázisok kezelésében, ami viszont magával vonzotta a Python scriptnyelv újbóli elterjedését.

Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk a funkcionális nyelveket is, mint például a Scala, amely matematikai háttere és könnyű használhatósága miatt egyre elterjedtebb.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.