Hirdetés
. Hirdetés

Felsőoktatásban tanulók ötletelhetnek a koronavírus okozta problémák megoldásán

|

A Deutsche Telekom IT Solutions hirdette meg a futuRE:build versenyt, melyben a résztvevők a világjárvány alatti és utáni problémák megoldását kell keressék.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy a koronavírus egészségügyi és gazdasági hatásai sokkal súlyosabban éreztetik majd a hatásukat, ha a világ nem kezd el már most megoldást keresni bizonyos problémákra. Ezt elősegítendő hirdette meg a futuRE:build nevű ötletversenyét a Deutsche Telekom IT Solutions, melynek résztvevői nem csak megvalósíthatják ötleteiket, de komoly nyereményeket is hazavihetnek.

Hirdetés

A verseny résztvevői négy témakörben nyújthatnak be ötleteket: oktatás, egészségügy, társadalom és gazdaság. Kétségtelen, hogy mind a négy kategóriában erősen érezhetőek a világjárvány hatásai, azonban a résztvevők most segíthetnek a kilábalásban. A jelentkezők többek között olyan problémák megoldásához járulhatnak hozzá meglátásaikkal, mint az online oktatás és tanulás, a távdiagnózis, a helyi önkéntesség, a nagyobb egészségügyi biztonság, a szabadúszó munkakultúra, a járvány nyomán átalakuló irodapiac, a kisvállalkozások támogatása vagy az ötnapos munkahét.

A versenyre a futuRE:build hivatalos honlapján keresztül lehet jelentkezni november 10-ig, ahol minden egyéb részlet is megtalálható a rendezvényről. Az eseményre november 13. és 15. között kerül sor, és teljes egészében online zajlik a verseny Slack oldalán, mely szintén megtalálható a honlapon. Ennek végén a legjobb projektek kidolgozói kategóriánként 2500 eurós díjazásban részesülnek, az összetett verseny nyertese pedig további 2500 eurót vihet haza. Emellett minden nyertes projekt megvalósításához is segítséget kapnak az ötletgazdák.

"Örömmel álltam a Deutsche Telekom IT Solutions futuRE:build kezdeményezésének élére, hiszen ez az innovációs terület kiemelten fontos számomra. Hiszek abban, hogy oktatás, kutatás és innováció nélkül nincs fejlődés, fenntartható jövő. A most igazán fókuszban lévő digitalizációs, automatizációs folyamatok pedig nemcsak a társadalmi és gazdasági problémák hatékony megoldásában előremutatóak, hanem az üzleti élet sikerét is ezek a tényezők hajtják. European Innovation Area kezdeményezésünknek pedig pont az a célja, hogy az üzleti élet szereplőivel és az oktatási intézményekkel, fiatal tehetségekkel közösen dolgozunk egy zöldebb, egészségesebb és a válságokkal szemben ellenállóbb kontinensért" - mondta Mariya Gabriel, az Európai Unió innovációért felelős biztosa, a verseny nagykövete.

A mentorok és zsűritagok között olyan neves szakértők szerepelnek, mint a Bridge Budapestet vezető Pistyur Veronika, Prekopcsák Zoltán, a Prezi adatelemzési vezetője vagy Kovács Péter, a Global Startup Awards és a Budapest Startup Safari társalapítója. Az futuRE:build társszervezője a CraftHub. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.