Hirdetés
. Hirdetés

Felzárkóztatás HR-digitalizációval

|

Ahogy kezd komollyá válni egy cég - hirtelen ötven fő fölé nő az alkalmazottak száma -, úgy kezdenek el megváltozni a feladatok, többek között egyre nagyobb fejtörést jelent a humánpolitika. Komolyan át kell gondolni a HR-stratégiát, és egyre több időt kell befektetni a minőségi munkaerő megtalálásába. Egyszerűen megoldást kell találni arra, hogy a humánpolitika rendben legyen.

Hirdetés

Dunát lehetne rekeszteni a sikertelen megoldásokkal, ahol a cégvezető a HR-es problémák megoldására végül adminisztratív munkaerőt vett fel - hiányzik a szakértelem és a rutin. Pedig a megoldás kézenfekvő: szükségünk van szakértő személyre, kész folyamatokra és sablonokra. A cégvezetők munkájának könnyítésére kitalált OnlineHR szolgáltatás kapcsán Hatházi Alexát, a Nordconn Online HR-szakértőjét kérdeztük.

Hirdetés
          

Computerworld: Mit lát ma a HR számára a legnagyobb kihívásnak?           

Hatházi Alexa: A fejlődő vállalat vezetője legtöbbször hatalmas tehernek érzi a HR-folyamatok bevezetését és működtetését. Mivel nincs helyi szakértelem, a probléma az adminisztrációban is temérdek gondot okoz. Szinte mindannyiuktól azt a panaszt hallom, hogy rengeteget tudnának tenni a produktivitásért és az elkötelezettségért, az élményekért, ha lenne rá idejük. Sok a papíralapú nyomtatvány, illetve a lassú és régimódi folyamatokkal folytatott küzdelem. Nehéz a kollégák megtartása. Ez rövid távon csak belső konfliktust okoz, de hosszú távon az alkalmazottak kilépéséhez vezethet.           

CW: Mit is tehet ilyenkor egy cégvezető?           

HA: Felvesz egy HR-es kollégát, akinek a teljes munkaidejét adminisztrációra használja, és reménykedik, hogy minél később ég ki a monotonitástól. Vagy igénybe vesz előkészített folyamatokat és szakértőt von be, aki az egészet rendbe teszi.           

CW: Ez azt jelenti, hogy digitális megoldásokkal ki lehet váltani a HR-szakemberek munkáját?           

HA: Az automatizálással nem a HR-es munkakört vesszük el, hanem a feladatokat tudjuk oly módon átszervezni, hogy kevesebb adminisztráció mellett több idő maradjon a meglévő munkatársakra és a jelöltekre. Így a kollégák is sokkal inkább úgy érzik, hogy emberként kezeli őket a szervezet, figyel igényeikre és igyekszik egyéni megoldásokkal segíteni őket mindennapi feladataik megoldásában.

Kisebb büdzséből eredményesebb megtartás és hatékonyabb toborzás - minden vezető ezt szeretné. Másrészt pedig a digitális szolgáltatásokkal maga az adminisztráció is olcsóbbá válik, közben pedig olyan hatékony, mintha teljes időben HR-es dolgozna a cégben.

Hatházi Alexa, Nordconn, Digital HR           

CW: Hogyan lehet javítani ezeken a kevésbé vonzó adminisztratív feladatokon?           

HA: Úgy kell elképzelni, mintha saját, személyes, internetes HR-polcon tárolnál minden szükséges anyagot, jól kereshető és praktikusan kezelhető formában. Ott vannak például a toborzáshoz, a kiválasztáshoz, a beléptetéshez, a munkaügyhöz és a képzés-fejlesztéshez szükséges anyagok. Ehhez előre összeállítottunk minden sablont, levelet, teendőlistát és tananyagot, ami egy cégnek kellhet. A virtuális polcról egyszerűen levehetők akár a belépéshez szükséges teendőlisták, a teljesítménymenedzsment-rendszer vagy egy exit interjú kérdései. A vezetőket pedig soft skill fejlesztőprogramok és vezetőképzési tartalmak várják a csomagban.           

Nyilvánvalóan minden cég más szinten áll a növekedési folyamatban, más erőforrásokkal és háttérrel rendelkezik, vagyis eltérő megoldásokra van szüksége. A kis- és közepes vállalatok háromféle szolgáltatási csomagból választhatnak, amelyeket személyre szabunk a cég igényeinek megfelelően.           

Emellett pedig személyes tanácsadást is nyújtunk minden csomaghoz, hogy ezzel biztosítsuk a bevezetés sikerét. Melyik cég ne szeretné, hogy a teendők és folyamatok egyszerűsítésével több idő maradjon a stratégiai és toborzási feladatokra?           

A Nordconnál célunk, hogy jobbá tegyük a munkahelyeket a világon. Nézze meg, hogyan szabadulhat fel ideje, és teheti rendbe cégében a HR-folyamatokat!           

http://nordconn.com/onlinehr/

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.