Hirdetés
. Hirdetés

Fénysebességgel ért véget Elon Musk részvétele a Twitter igazgatótanácsában

|

A tervek megváltoztatását a Twitter vezérigazgatója, Parag Agrawal jelentette be vasárnap este.

Hirdetés

Elon Musknak a Twitter igazgatótanácsában való részvétele véget ért pont aznap, mikor elkezdődött volna. A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója elvetette azokat a terveit, hogy a Twitter igazgatótanácsában való tagsággal turbózza fel az önéletrajzát, bár a vállalat legnagyobb részvényeseként még mindig lesz némi befolyása a platformra.

A döntést a Twitter vezérigazgatója, Parag Agrawal jelentette be vasárnap este. Egy belső feljegyzésben, amelyet később a Twitteren tett közzé, Agrawal azt állította, hogy Musk közvetlenül tárgyalt velük a Twitter igazgatótanácsába való bekerülésről, és az igazgatótanács fel is ajánlott neki egy helyet, de az utolsó pillanatban visszalépett azon a napon, amikor hivatalosan is kinevezték volna.

"Izgatottan vártuk az együttműködést Muskkal, és tisztában voltunk a kockázatokkal" - mondta Agrawal. "Kedden jelentettük be, hogy Elon kinevezése az igazgatótanácsba a megfelelő átvilágítás és a hivatalos engedélyeztetés függvényében történik" - folytatta Agrawal. "Elon igazgatósági kinevezésének hivatalosan április 9-én kellett volna hatályba lépnie, de Elon még aznap reggel bejelentette, hogy nem csatlakozik a testülethez".

Bár Agrawal nem indokolta meg, hogy Musk miért lépett vissza, és Musk nyilvánosan nem nyilatkozott, feltételezhető, hogy a Twitter igazgatósági tagjaira vonatkozó korlátozások is közrejátszhattak ebben.

Musk nemrég 9,2 százalékos részesedést vásárolt a Twitterben, aminek következtében a részvények 27 százalékkal emelkedtek. Igazgatósági tagként azonban Musknak tilos lett volna 14,9 százaléknál nagyobb részesedéssel bírnia a 2024-ben lejáró mandátumáig. Ez kellemetlen lehetett volna Musk befektetési tervei szempontjából, és elvágta volna a jövőbeni nagy összegű vásárlások lehetőségét is, amelyek tovább növelhetnék a Twitter részvények árfolyamát.

Mindenesetre annak ellenére, hogy a jelek szerint mennyi munka előzte meg a Twitter és Musk tárgyalásait, Agrawal nem tűnik túlságosan összetörtnek, amiért az egész meghiúsult.

"Úgy gondolom, hogy ez így a legjobb" - mondta. "Mindig is értékeltük és értékelni fogjuk a részvényeseink hozzájárulását, akár az igazgatótanácsunkban vannak, akár nem. Elon a legnagyobb részvényesünk, és továbbra is nyitottak maradunk felé".

Hirdetés

Musk eddig sem volt szégyenlős, amikor a Twitterrel kapcsolatos véleményét és javaslatait osztotta meg, nyilvánosan elmélkedett olyan funkciók hozzáadásának lehetőségéről, mint például a szerkesztőgomb. A Twitter dolgozik egyébként ennek a hozzáadásán, de megjegyzték, hogy ez már jóval azelőtt is tervben volt, hogy Musk most kitweetelte volna.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.