Hirdetés
. Hirdetés

Ismét bekerült a régió legjobb üzleti iskolái közé a Corvinus

|

A Corvinus megosztott harmadik helyezést ért el a Szentpétervári Állami Egyetemmel közösen.

Hirdetés

A világ ezer legjobb üzleti tudományokkal foglalkozó egyeteme és kara vezetőinek szavazatai alapján a Budapesti Corvinus Egyetem harmadik helyezést ért el a 21 országból versengő kelet-európai üzleti iskolák között - közölte az intézmény.

Mint írták: az Eduniversal 2022. évi világkongresszusának az idén az American University in Cairo School of Business adott otthont, a díjátadót november 1-jén tartották. A Corvinus megosztott harmadik helyezést ért el a Szentpétervári Állami Egyetemmel közösen.

A régiós rangsor élén, szintén megosztva, a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem és a Ljubljanai Egyetem áll, a második helyet a Varsói Közgazdaságtudományi Egyetem szerezte meg. A Budapesti Corvinus Egyetem részéről Fehér Péter, a nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője vette át az elismerést.

Hirdetés

A közlemény idézte Fehér Pétert, aki úgy fogalmazott, a rangos díj azt mutatja, hogy jó úton járnak az egyetem stratégiai céljának eléréséhez: ahhoz, hogy 2030-ra Közép-Európa vezető felsőoktatási intézménye legyen a Corvinus a gazdaság- és társadalomtudományok területén. "Külön örömmel tölt el, hogy a versenytársaink szavazatait tükrözi a rangsor, és elismerik erőfeszítéseinket, oktatási, kutatási eredményeinket" - fogalmazott.

A párizsi központú Eduniversal üzleti felsőoktatási rangsorok készítésével és üzleti képzést nyújtó felsőoktatási intézmények értékelésével foglalkozó rangos nemzetközi ügynökség, amely 15 éve ad ki rangsorokat, a több mint 150 országot vizsgálva a világ kilenc régiójában, köztük az ezer iskolát 21 országból magába foglaló kelet-európai csoportban. A rangsor a csoportot alkotó intézmények rektorainak és dékánjainak szavazatai alapján készül, akik arra a kérdésre válaszolnak, melyik egyetemet ajánlanák a diákjainak, ha azok az egyetemükön kívül a régióban szeretnének tanulni.

A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország vezető egyeteme a gazdasági és társadalomtudományi képzések területén. Az alapítványi fenntartású, megújuló Corvinus Egyetemen jelenleg csaknem 12 000 hallgató tanul, köztük 2000-en külföldi diákok - írták a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.