Hirdetés
. Hirdetés

Jövés-menés a Microsoftnál

|

A Microsoft közleményt adott ki a vállalatnál zajló személycserékről. A változások több vezetőt is érintenek.

Hirdetés

Pénteken arról számoltunk be, hogy a Wall Street Journal értesülései szerint a következő hónapokban három alelnök távozására lehet számítani a Microsoftnál. Az érintettek között lehet Michael Sievert, a Windows marketingjéért felelős vezető és Steve Berkowitz, a MS online üzletágért felelős alelnöke. A Microsoft akkor nem reagált a WSJ híradására, ám azóta megerősített több személycserét is a felsővezetésben. Ezek egyik célja lehet, hogy felkészüljenek az egyelőre bizonytalan Yahoo-egyesülésre.

A redmondi vállalat bejelentése szerint több vezetőt előléptettek. Közöttük szerepel:
- Bill Veghte, az online szolgáltatásokért felelős alelnök;
- Brian McAndrews, hirdetésekért és kiadási megoldásokért felelős alelnök;
- Satya Nadella, a keresőprogramok, portálok és hirdetésekért felelős alelnök.

Ők mindannyian a Microsoft online szolgáltatások üzletágában kapnak új feladatokat. Elemzők szerint Nadella feladata lesz levezényelni a Yahoo technikai integrációját, természetesen feltéve, hogy a tranzakció létrejön. Megerősítették továbbá Steve Berkowitz távozását az online szolgáltatások csoport éléről. Az alelnök tervei szerint a cégnél marad, egyelőre nem tudni, hogy milyen funkcióban.

Pieter Knook, a Microsoft mobiltelefon csoportjának vezetője márciustól a Vodafone lakossági internetszolgáltatások üzletágának vezetője lesz. Helyét valószínűleg Andrew Lees veszi át, aki jelenleg a redmondi vállalat szerver üzletágában dolgozik. Knook és Lees veteránnak számítanak a Microsoftnál, mivel 1990 óta a cégnél dolgoznak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.