Hirdetés
. Hirdetés

Keresik az év informatikai vezetőit

|

Pályázzon az év informatikai vezetője és az év fiatal informatikai vezetője díjakra!

Hirdetés

Sok informatikai döntéshozó számára mozgalmas, de egyben izgalmas időszak után nincs is jobb alkalom arra, hogy elgondolkodjunk az elért eredményeken, és elismerésben részesítsük azokat, akik nemcsak átvezették szervezetüket a világjárvány okozta viharokon, hanem megragadták a lehetőséget, hogy radikális digitális átalakulást hajtsanak végre szervezetükben, hogy piacvezetővé váljanak és valódi üzleti értéket realizáljanak még a háború árnyékában is.

Ennek érdekében a magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) megnyitotta a hazai informatikai vezetők legfontosabb szakmai elismerésének, az Év Informatikai Vezetője díjnak az ajánlási folyamatát. A nevezéseket 2022. június 30-ig várják a szervezők a visztitkarsag@mvisz.hu címre.

A még 2002-ben alapított díjra cégek, szakmai szervezetek és magánemberek egyaránt jelölhetnek szakembereket, 2019 óta pedig a hagyományos CIO pozícióban dolgozók mellett akár technológiai fejlesztésért felelős vezetők (CTO), innovációs vezetők (CINO), digitalizációért felelős vezetők (CDO), a vállalati adatvagyon hasznosításáért felelős vezetők (CDO), fejlesztési vezetők (CRO), de akár olyan operatív vezetők (COO) is pályázhatnak, akik egyben az informatika irányításáért is felelnek.

A pályázatban külön kategóriában átadják az év fiatal informatikai vezetőjének járó Braun Péter-díjat is. A VISZ történetének egyik legmeghatározóbb elnökének emlékét őrző elismerést 2016 óta ítélik oda egy kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó, de még 35 évnél fiatalabb informatikai vezetőnek.

A VISZ idén első alkalommal célzottan informatikai biztonsági vezetőknek is meghirdette a pályázatot az ISACA-val együttműködésben. Erről részletesebben itt olvashat >>>

Mindhárom pályázat célja az, hogy felhívja a figyelmet az informatikai területekért felelős vezetők tevékenységének fontosságára.

A VISZ által felkért független zsűriben szakmai szervezetek képviselői, valamint újságírók vesznek részt.

Olvassa el interjúnkat Nagy Róberttel (NISZ Zrt.), a 2021-es Év Informatikai Vezetőjével, illetve Tichy-Rács Bálinttal (FGSZ Zrt.), a 2021-es Év fiatal informatikai vezetőjével.

ARS POETICA

Miért jó informatikai vezető? Milyen képességekkel rendelkezik, amelyek sikeressé teszik?

Innováció

  • Milyen innovatív megoldásokat vezetett be az elmúlt időszakban (1-3 év)?
  • Milyen módon változott a vezetői szerepe, figyelemmel a külső környezeti hatásokra (COVID, háború)?
  • Milyen kihívásokkal szembesült? Az IT-governance mennyire tud teret nyerni a feladatok priorizálásokban?

Értékteremtés és informatika

Az informatika szerepe az értékteremtési folyamatokban jelentősen megnőtt az elmúlt évek során. Mutassa be, hogy az Ön munkájának eredményeként, melyek azok a területek, ahol az informatika nem csak támogató szerepet tölt be, hanem a vállalati értékteremtési láncban kiemelt szerepe van.

Informatikai üzemeltetés

Az informatikai biztonsági megoldások és a felhő alapú technológiák tekintetében az Ön területén milyen kihívások vannak?

Ágazati ICT-trendek

Melyek azok a ICT-trendek, amelyek érinteni fogják az Ön által képviselt ágazat működését? Hogyan tervezi ezeknek a bevezetését?

A jelölések beérkezésének határideje: 2022. június 30.

A pályamunkák beérkezésének határideje: 2022. július 30.

A meghallgatás várható időpontja: 2022. augusztus 15.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.