Hirdetés
. Hirdetés

Kovács Attila-díj 2011

|

Újságírók az információs társadalomért.

Hirdetés

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) közösen hirdeti meg az „Az év informatikai újságírója" díjat, amelyet a közelmúltban elhunyt kiváló újságíróról, Kovács Attiláról neveztek el.

A három szakmai szervezet a Kovács Attila-díjjal olyan újságírót kíván elismerni, aki 2010-ben és 2011-ben készült munkáival sokat tett az infokommunikáció népszerűsítéséért, átfogó képet adott az információs társadalom életminőséget javító képességeiről, adottságairól, felhívta a figyelmet az új lehetőségekkel járó, új típusú veszélyekre, illetve beszámolt a modern infokommunikáció mindennapi életre gyakorolt hatásairól. A díjra jelöltek között szerepelhetnek a nyomtatott, az online és az elektronikus (TV, rádió) média képviselői, így akár bloggerek is.

A kiírók 2011. szeptember 30-ig várják a jelöléseket a díjra az NJSZT honlapján. A szakmai szervezetek mellett várják az olvasók, az újságíró kollégák, köztük a korábbi díjazottak jelöléseit is.

Kovács Attila IDG

A legjobb IT-újságírókat 2005 óta díjazzák, ettől az évtől a díj a 2010 novemberében elhunyt Kovács Attila nevét viseli. Kovács Attila a 80-as évek elején kezdte újságírói pályafutását a Számítástechnika című havilapnál, ahonnan a mai IDG elődjét jelentő Computerworld Informatika Kft.-hez igazolt, ahol a hírlevél műfaj magyarországi meghonosítását kapta feladatul. Alapító tagja a Prím Kft.-nek, szerkesztette és kiadta a nyílt rendszerekkel foglalkozó OpenX hírlevelet és a telekommunikációról szóló TávLapot. Ezt követően a Monitor hetilap főmunkatársa lett, 1996 óta pedig a Prím Online hírportál vezető szerkesztője, újságírója volt.

A díj odaítéléséről hét főből álló bíráló bizottság dönt, amely a kiírók képviselőiből, valamint kommunikációs szakemberekből áll:

Bőgel György, professzor - CEU Business School (a bizottság elnöke)
Lenhardt Anita, ügyvezető partner - LWp Kommunikáció
Mester Sándor - Infotér Egyesület, elnökségi tag
Miltényi Gábor, főmunkatárs - NJSZT
Papp Péter, alelnök - IVSZ
Dr. Rétfalvi Györgyi, főiskolai tanár - BKF, Kommunikációtudományi Intézet
Sali Róbert MBA, informatikus

A díj átadására a 2011. november 24-én megrendezendő V. Digitális Esélyegyenlőség
Konferencián kerül sor.

Az év informatikai újságírója díj korábbi elismertjei:

2005: Dojcsák Dániel - SG Informatikai és Tudományos Hírmagazin
2006: Hirschler Richard - HVG Háló, Kovács Olivér - Klubrádió, Simon S. András -
Figyelő
2007: Fülöp Hajnalka - Népszabadság, Sági Gyöngyi - Világgazdaság, Sziebig
Andrea
- IT-Business, Dezső András - hvg.hu
2008: Mallász Judit - IT Business, Gerényi Gábor - Index, Vértes János Andor -
Prim Média
2009: Bodnár Ádám - hwsw.hu, Mester Sándor életműdíjas informatikai újságíró

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.