Hirdetés

Munkahelyeket teremt a Dolgok Internete

|

A Cisco nemzetközi tanulmánya szerint a vállalatvezetők úgy gondolják, hogy a "Minden a hálón" (IoE) megoldások új munkahelyeket teremthetnek.

Hirdetés

A Cisco közzétette Internet of Everything értékindexét (IoE Value Index), amelynek tanulságai szerint az új „Minden a hálón” (Internet of Everything – IoE) trendet követő vállalatok komoly előnyökre tehetnek szert a hatékonyabb üzleti működés, az eredményesebb ügyfélkapcsolatok, illetve a sikeresebb innováció területén. Várhatóan azok a cégek számolhatnak majd a legnagyobb nyereséggel, amelyek az eredményesebb működés és az új ügyfélélmények megteremtése érdekében a leghatékonyabban tudják kihasználni az eszközök, az adatok, a folyamatok és az emberek közötti kapcsolatokat. Az IoE által eredményezett haszon 2013-ban világszinten mintegy 613 milliárd USD-re tehető.

Hirdetés

A Cisco felmérése szerint a 12 országban megkérdezett 7500 üzleti és IT vezető 33%-a vélekedik úgy, hogy az IoE pozitív hatással lesz a globális munkahelyteremtésre, míg 47%-uk – az új típusú munkahelyeknek és nagyobb szakértelmet igénylő a pozícióknak köszönhetően – egyben a bérek emelkedését várja. Az összehasonlító tanulmány szerint 2013-ban az IoE értékéből legnagyobb részben az ellátási lánc (a számítások szerint 158,7 milliárd USD értékben) és az felhasználói élmény területét érintő területek (145,2 milliárd USD) részesülnek majd.

„A felmérés azt mutatja, hogy az internet új korszakába lépünk, ahol vállalati, ágazati és regionális szinten is a versenyelőny a tét. A következő egy évtizedben a vállalatok versenyképessége attól függ majd, hogy mennyire tudják magukévá tenni a „Minden a hálón” koncepcióját, és azt hogyan alkalmazzák nemcsak technológiájukban és működésük során, hanem az ügyfelekkel és partnerekkel történő kapcsolatteremtésben is” – nyilatkozta Michael Ganser, a Cisco közép-európai alelnöke. „A gyáriparban egyre több intelligens üzemmel találkozunk majd, amelyek automatizált rendszerekkel, robotokkal, valamint az energiafogyasztást, a szállítói láncot és a minőséget figyelő érzékelőkkel lesznek felszerelve. Közép-Európában a technológia első alkalmazói között autógyártók, logisztikai szolgáltatók, stadionok, sőt újonnan induló vállalkozások is találhatók, akik kihasználják az internet negyedik fejlődési szakaszában rejlő lehetőségeket.”

 

Az IoE az eszközök, adatok, folyamatok és emberek összekapcsolására, illetve az ezen kapcsolódások által létrehozott exponenciális értékre épül. Az IoE megvalósulásában számos jelentős technológiai trend, köztük az Internet of Things, a mobilitás, a felhő és a big data is fontos szerepet játszik.

A globális GDP közel 70%-áért adó 12 ország mintegy 7500 nemzetközi vállalatvezetőjére kiterjedő tanulmányt a Cisco Consulting Services Research & Economics Practice készítette, a felmérés tervezési fázisában pedig az MIT Center for Digital Business is közreműködött. A most bemutatott kutatás a Cisco korábbi tanulmányához is kapcsolódik, mely szerint az elkövetkező 10 évben az IoE 14,4 billió USD potenciális értéket teremthet a világgazdaság szintjén.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.