Hirdetés
. Hirdetés

Nem lehetetlen a karrierváltás munka mellett!

|

Sorra jelennek meg a karrierlehetőséggel egybekötött 4-5 hónapos nappali IT képzések, azonban széles kört csak kevesen tudnak megszólítani. Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy hátrahagyva addigi munkájukat és megélhetésüket, beiratkozzanak egy (akár ingyenes) nappali képzésre és mellette 6-7 hónapig munka nélkül biztosítsák megélhetésüket addig, amíg nem sikerül egy új munkahelyen elhelyezkedni.

Hirdetés

Mindezt figyelembe véve a Hewlett Packard Enterprise és a Braining Hub képzési centrum munka és iskola mellett végezhető Adatközponti Rendszermérnök képzést indít, mindazok számára, akik érdeklődnek a vállalaton belül zajló IT folyamatok iránt, és a 6 hónapos képzés után szeretnének ezen a területen elhelyezkedni. A képzés két hétköznap este és egy teljes hétvégi napon lesz, annak érdekében, hogy mindenki számára elérhetővé váljon a karrierváltás.

Hirdetés

Szpisják Tibor a HPE egyik helyi vezetője elmondta, azért is bíznak a képzés sikerében, mert egyrészt nagy igény mutatkozik a piacon a rendszermérnök szakemberek iránt, másrészt nagyon sok érdekes kihívást jelentő feladatot lehet találni ebben a szakmában. "A Braining Hub csapatával azért kezdtünk el együtt dolgozni, mert ez a terület speciális szaktudást igényel, amit egy nagyon gyakorlatias képzés keretében lehet elsajátítani. Úgy gondoltuk, hogy ez a karrier első lépcsője lehet. Szerettük volna biztosítani, hogy munka vagy tanulás mellett is legyen lehetősége az érdeklődőknek a képzés elvégzésére. A Braining Hub pedig tökéletes platformot biztosít a kivitelezéshez."

Milyen érdekes projektekben vehetnek részt az itt végzők? A múltból néhány példa:

2017-ben az Országos Meteorológiai Szolgálat munkáját támogattuk szuperszámítógépeinkkel. Jelenleg a klímakutatók már dolgoznak az általunk biztosított technológiával, ahol azt modellezik, hogy milyen hatást gyakorol az emberi tevékenység feltételezett alakulása az éghajlatra.

Szintén ebben az évben a FINA úszó-világbajnokságon biztosítottuk azt, hogy könnyebb legyen a tájékozódás a HPE hálózati és helymeghatározós eszközeinek segítségével.

Ha már a versenyzésnél járunk, akkor érdemes megemlíteni a Red Bull Racing és a HPE együttműködését a Forma1-ben. Az F1-hez köthető alkalmazások rengeteg adatot generálnak, így az Aston Martin Red Bull Racing pontosan tudta, hogy kifogástalan virtuális tárolóhelyre van szüksége a további sikerekhez. Ez a felismerés vezetett el a két vállalat együttműködéséhez. A képzésen mindezekhez szükséges technológiák alapjait elsajátíthatják az érdeklődők. - Szpisják Tibor

Speciális tanterem és tematika
A képzés azért is különleges, mert a résztvevők egy teljesen felszerelt gépteremben (adatközponti laborban), gyakorlatorientált módon sajátíthatják el azt a hasznos tudást, amire későbbi munkájuk során szükségük lesz.  A 376 kontaktórás tematika összeállítása a HPE részéről több évtizedes szakmai és oktatói tapasztalattal rendelkező szakértők bevonásával valósult meg, így ennek megfelelően a legfrissebb technológiai és üzleti tudást kínálja.

"Közel 200 hallgatónak segítettük már elindítani IT karrierjét munka mellett végezhető képzéseinkkel, ezért örömmel vállalkoztunk az oktatásszervezői feladatok ellátására a HPE számára. A Braining Hub képzési centrum képzéseinél mindig is elsődleges szempont, hogy olyan kedvező konstrukciókat alakítsunk ki, amely mindenki számára vállalható feltételeket biztosít, aki IT területen szeretne elhelyezkedni." -   Laczkó Gábor a Braining Hub ügyvezető igazgatója.

Ha felkeltette érdeklődésed a Rendszermérnök képzés, május 8-án 18:00-tól nyílt napot tart a HPE képviselőivel Braining Hub a képzéssel kapcsolatban. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.