Hirdetés
. Hirdetés

Paul Otellini visszavonul az Intel éléről

|

Közel 40 év után, 2013. májusában visszavonul az Intel jelenlegi ügyvezetője.

Hirdetés

Az Intel jelenlegi ügyvezetője, Paul Otellini 2013. májusában visszavonul posztjáról, közel 40 évvel azután, hogy a vállalathoz került. A 62 esztendős Otellini az elmúlt nyolc évben igazgatta az Intelt, amelynek fennálása 45 éve alatt összesen öt ügyvezetője volt.

A cégnél három belső vezető is szóba került Otellini pótlását illetően. A posztra az egyik esélyes az Intel szoftveres főnöke, Renee Hames, a másik a működésért felelős igazgató, Brian Krzanich, a harmadik pedig a pénzügyi igazgató, Stacy Smith. Az elemzők szerint a legesélyesebb Smith, a Wall Streeten való ismertsége miatt.

A világ legnagyobb PC-s processzorgyártója nehéz napokat él meg mostanában, amikor a PC-k eladásai csökkennek, az egyre népszerűbb mobilpiacon pedig az 1 százalék alatti részesedével nehezen versenyezhet a Qualcommal, a Samsunggal és az ARM-mal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.