Hirdetés
. Hirdetés

Prohuman: a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása itthon is egyre terjed

|

De még mindig elmarad az 50 százalékos uniós átlagtól.

Hirdetés

Magyarországon is egyre elterjedtebbé válik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, az érintettek körében a munkát vállalók aránya az elmúlt nagyjából 10 évben 18 százalékról 44 százalékra nőtt. A Prohuman HR-szolgáltató ugyanakkor jelezte, ez még mindig elmarad az 50 százalékos uniós átlagtól.

A statisztikák szerint Magyarországon nagyjából 150 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik, azonban a jó gyakorlatok tanulmányozásával, átvételével és a támogatói környezet fejlesztésével ez a szám még tovább növelhető - írta a társaság. A közlemény szerint az égető munkaerőhiány miatt is érdemes lenne minél több cégnek végig gondolnia, miként foglalkoztathatna megváltozott munkaképességű embereket.

Hirdetés

Ignácz Béla, a Prohuman HR szolgáltató ügyvezető igazgatója a közleményben kifejti: a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása nemcsak az ő életükre van óriási hatással, hanem közvetlen kollégáikra és magukra a foglalkoztató szervezetekre is. Gyakori tapasztalat, hogy ahol megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak egy csapatban, ott befogadóbb munkahelyi légkör alakul ki, és az élet minden területén nyitottabbá teszi a munkatársakat. Ennek eredményeként erősödik az összetartozás és a csapategység, ami pozitív hatással van a munkatársak lojalitására és ezzel csökkenteni tudja a fluktuációt, de sok esetben a termelékenységet is jótékonyan befolyásolja.

Arra is kitértek, hogy a Prohuman újonnan kialakított, modern miskolci szolgáltató központjában - melynek hivatalos neve Esélyteremtő Híváskoordinációs Központ - 53 megváltozott munkaképességű dolgozó segíti a cég és ügyfelei munkáját. A Prohuman és a tulajdonában álló cégek csoportja a munkaerő-kölcsönzés és HR szolgáltatások terén több mint 20 éves múlttal rendelkezik a közép-kelet-európai régióban. A Prohuman és leányvállalatai csoportszintű árbevétele 2020-ban 163 millió euró volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.