Hirdetés
. Hirdetés

Rákja miatt hagyta ott a Yahoo-t?

|

Noha hivatalosan Scott Thompson hamis diplomája miatt kényszerült otthagyni a vállalat vezetését, kiderült, hogy komoly egészségügyi problémákkal is küzd.

Hirdetés

Tegnap számolt be arról a The Wall Street Journal, hogy az egykori CEO a Yahoo igazgatótanácsának még azelőtt számolt be pajzsmirigy-rákjáról, mielőtt a vezetőség megvonta tőle a bizalmat. A betegség diagnózisával Scott Thompson a képzettségének hiányát firtató támadások közötte szembesült, részben a rákkal való küzdelemre való felkészülés jegyében lépett le posztjáról.

Életrajzában egyébként pénzügyi diplomája mellett hasonló fokú informatikai végzettséget is szerepeltetett, melyet a Massachusetts-i Eastonban található Stonehill College-en szerzett. Mint kiderült, csak az előbbivel rendelkezett ténylegesen, informatikából nem szerzett diplomát. Thompson először egy fejvadász céget okolt a téves információért, ám az érintett Heidrick and Struggles elhárította magáról a felelősséget.

scott thompson, yahoo
scott thompson, yahoo

A leköszönt CEO-t ideiglenesen Ross Levinsohn, a vállalat globális médiáért felelős vezetője váltja, amíg az igazgatótanács megfelelő utódot talál a bukott cégvezető helyére. Az igazgatótanács elnöke is távozik, posztját Fred Amoroso tölti be.

Thompsont idén januárban nevezték ki a Yahoo vezérigazgatójává; ő három éven belül a harmadik CEO, akinek dicstelen körülmények között kell távoznia a vállalattól. A bukásához vezető médialavinát Daniel Loeb, a Third Pioint befektetői alap első embere, a cég egyik vezető részvényese indította el. Loeb egy héttel ezelőtt szellőztette meg a sajtóban: Thompson rezüméjében valótlanul állítja, hogy komputertudományból és könyvvitelből is diplomát szerzett – valójában nem rendelkezik ilyen végzettségekkel. A befektető az újságírók mellett az Egyesült Államok tőzsdei felügyeletét (U.S. Securities and Exchange Commission) is megkereste az ügyben – nem kevés kellemetlenséget okozva ezzel a cégnek, amelyben mellesleg 5,8 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Thompsontól, aki korábban a PayPal vezetőjeként dolgozott, azt remélték, hogy képes lesz talpra állítani a folytonos vezércseréktől, a hullámzó pénzügyi teljesítményből adódó bizonytalanságoktól és a Google-Facebook kettős egyre erősödő piaci nyomásától meggyötört vállalatot. A menedzser a tavaly szeptemberben kirúgott Carol Bartzot követte a vezérigazgatói székben – ahogy hozzá, úgy elődjéhez is nagy reményeket fűztek a vállalat döntéshozói.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.