Hirdetés
. Hirdetés

Reorganizáció és új vezérigazgató a Samsungnál

|

Az új, egyszerűsített struktúra az üzleti egységeket mint független vállalatokat kezeli.

Hirdetés

Új vezérigazgatót (CEO) nevezett ki a Samsung Electronics kedden. Ezzel párhuzamosan a cég nagy átszervezésbe kezdett, amelynek célja a versenyképesség javítása.

A vállalat új ügyvezetője (CEO) Geesung Choi lett, aki Yoon-Woo Lee-től veszi át a stafétabotot, Lee pedig a cég elnökeként folytatja karrierjét. Choi ezt megelőzően a Samsung digitális média alegységének vezetőjeként szolgált, egy ideig a telekommunikációs felszerelésekkel foglalkozó üzletágat is ő vitte.

Choi kinevezéséhez tartozik, hogy Jay Lee, aki előzőleg vezető alelnökként (senior vice president) szolgált, most vezérigazgató-helyettessé (executive vice president) lépett elő és átveszi majd a frissen létrejött operatív igazgatói (chief operating officer) posztot. Ju-Hwa Yoon, aki eddig a vállalati számvevő csoport feje volt most gazdasági igazgatóvá lép elő (chief financial officer).

A vezetőségi változásokkal párhuzamosan a vállalati struktúrában is jelentőségteljes változtatásokba fog a Samsung. Az új struktúrában a cég mint független vállalkozásokat kezeli különféle részlegeit, amelyeknek saját elnökük és pénzügyi igazgatójuk lesz. Hogy ez megvalósulhasson, az eddigi két fő üzleti csoportba sorolt 10 divíziót egyszintű, lapos struktúrába szervezi a cég, ahol hét független vállalat közvetlenül számol be a legfelsőbb szintű vezetésnek.

Az újraszervezés eredményeként az eredetileg három döntéshozói rétegből álló Samsung Electronics két réteggel dolgozik majd, ami lehetővé teszi, hogy gyorsabban reagáljon a technológiai és piaci változásokra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.